Reizigers die voor hun bestemming een coronatest nodig hebben kunnen dat vanaf vandaag niet langer gratis laten doen. Deze dienst zou zoals bekend per 1 oktober stoppen. Vanaf heden kunnen zij terecht bij een zelfgekozen testlocatie voor PCR-testen of antigeen(snel)testen. Deze kosten moeten zelf worden betaald, dat laat Rijksoverheid weten. Let op: soms volstaat een antigeentest, in andere gevallen is vaak duurdere een PCR-test voldoende. Kijk vooraf per bestemming nog altijd goed wat alle voorwaarden zijn. 

In eerste instantie zou het gratis testen voor vakantie mogelijk zijn van 1 juli tot 31 augustus, maar dat werd met een maand verlengd. Op 31 augustus had nog niet iedereen de kans had gehad om zich volledig te laten vaccineren, maar een vaccinatie of een negatieve test wel door veel landen als voorwaarde werd gesteld om binnen te komen.

“Kiest u vanaf 1 oktober zelf een testlocatie voor uw sneltest of PCR-test? Dan krijgt u de testuitslag via een e-mail of op papier. Vraag bij het maken van een afspraak of u de uitslag kunt laten zien met CoronaCheck (internationale QR-code). Ook kunt u zich vanaf 1 oktober voor uw reis laten testen via een een testaanbieder van de Stichting Open Nederland (Testenvoortoegang.org). U kunt de testuitslag tijdens uw reis laten zien met CoronaCheck. Kies in de app voor de internationale code. Ook de uitslag van een PCR-test bij de GGD kunt u laten zien met CoronaCheck. Kies in de app voor de internationale code. U kunt zich alleen laten testen bij de GGD als u klachten heeft. De GGD garandeert niet dat u de uitslag op tijd heeft”, aldus Rijksoverheid.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.