Schiphol, marechaussee en gemeente gaan ‘Valet Parking’ op Schiphol verbieden per 1 januari. Er is een goed twintigtal bedrijven actief die de auto van de klant tegen een vergoeding overnemen en parkeren, om deze bij terugkomst weer rijklaar hebben staan bij de vertrekhal. De betrokkenen spreken van toenemende overlast en wildgroei. De parkeerbedrijven zijn woest.

Dit meldt de Telegraaf. Volgens de algemene plaatselijke verordening van de gemeente Haarlemmermeer zijn de diensten niet toegestaan. ‘Door de ongebreidelde groei van deze aanbieders ontstaat er steeds meer chaos rond de luchthaven. Dat is onverantwoord. Wij verbieden niet alleen valet parking, maar alle diensten op die openbare wegen. Ook een bloemenkraam kan bijvoorbeeld strafbaar zijn’ aldus de gemeente die Schiphol onder haar hoede heeft..

De parkeerbedrijven zien vooral oneerlijke concurrentie. „Het is een een-tweetje om ons te elimineren. Dat pikken we niet. Er is een collectief in oprichting om tegengas te geven. Wij willen graag in gesprek met de luchthaven, maar die weigert dat tot nu toe. Desnoods stappen we naar de rechter”, stelt Karim Boukhidous van VIP Parking op Schiphol Rijk. Schiphol verwijst voor een dialoog naar de gemeente.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.