Turkish Airlines drukste airline in Europa

Turkish Airlines was vorige week de drukste airline in Europa, nadat binnenlandse en internationale passagiersvluchten zijn hervat. Op 17 juni 2020 had Turkish Airlines voor het eerst sinds 24 maart 2020 in het Eurocontrol-gebied 400 vluchten.

Eurocontrol is een pan-Europese civiel-militaire organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van de Europese luchtvaart. Zij bevestigden dat de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij in de eerste week van juni 359 vluchten uitvoerde vanuit haar thuisbasis Istanboel Airport. Op 14 juni konden drie vliegtuigen gelijktijdig opstijgen door de opening van de derde onafhankelijke landingsbaan van Istanboel Airport, een gedenkwaardig moment voor de toekomst van de Turkse luchtvaart.

Voorzitter van de Raad van Bestuur en het Executive Committee van Turkish Airlines, M. Ilker Ayci, zegt: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat zodra de wereld deze crisis heeft overwonnen, het luchtverkeer sterker dan ooit zal terugkomen. Turkish Airlines is dan ook enthousiast om u weer aan boord te verwelkomen met onze kenmerkende gastvrijheid terwijl we continenten, mensen en culturen verbinden. We hebben de contactpunten voor onze reizigers volledig aangepast aan de normen van het nieuwe normaal.’


Richtlijnen voor veilig reizen

Met het hervatten van de diensten heeft Turkish Airlines ook nieuwe ‘richtlijnen voor veilig reizen’ en twee nieuwe in-flight services aangekondigd om de gezondheid van haar gasten te beschermen. De nationale luchtvaartmaatschappij distribueert hygiënekits voor haar reizigers met daarin een gezichtsmasker, desinfecterend middel en hygiënische doekjes. Er zijn hygiëne experts aangesteld onder het cabinepersoneel om ervoor te zorgen dat alle hygiëne en sociale afstand maatregelen worden gewaarborgd.

De vliegtuigen van Turkish Airlines worden voor elke vlucht grondig gedesinfecteerd. De hygiëne in de cabine is verzekerd omdat alle contactpunten in het vliegtuig uitgebreid worden gereinigd met chemicaliën die veilig zijn voor de menselijke gezondheid en met methodes waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze effectief zijn. Speciale apparatuur en chemicaliën worden gebruikt voor verschillende oppervlakken zoals stoelen, ramen, schermen en toiletten.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Ticketverkoop Olympische Spelen 2024 Parijs van start

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites