TomTom’s (TOM2) On-Street Parking-dienst is nu in 100 Europese steden beschikbaar. De dienst is een uitkomst voor bestuurders die jagen op die moeilijk te vinden parkeerplek, omdat het de kans op het vinden van een parkeerplek op straat vergroot en de gemiddelde zoektijd verkleint.

TomTom On-Street Parking ondersteunt parkeermogelijkheden in vele steden, inclusief locaties waar parkeren gratis is. Dit levert een bepaald voordeel ten opzichte van diensten die gebaseerd zijn op transacties voor parkeren. Deze diensten leveren een beperkt en onnauwkeurig overzicht door zich op specifieke wegen te richten en beter gelegen, gratis locaties buiten beschouwing te laten.

TomTom On-Street Parking vult de bestaande informatiedienst voor Off-Street Parking (voor parkeergarages en -plaatsen) aan. De dienst wordt zowel aangeboden aan OEM- en Enterprise-klanten als via een Application Programming Interface (API) op het TomTom Developer Portal.

 “TomTom On-Street Parking biedt bestuurders een minder stressvolle parkeerervaring, naast het feit dat het ze helpt om tijd en geld te besparen,” zegt Ralf-Peter Schäfer, VP Traffic and Travel bij TomTom. “Met 100 van de meest belangrijke Europese steden die nu beschikbaar zijn, helpen we om mobiliteit in steden te verbeteren.”

 Sinds de lancering is TomTom’s On-Street Parking-dienst erkend met de Automotive Innovation Award tijdens de AIA in februari 2017 en de TechXLR8 award voor ‘Innovation in Mobility Services’ tijdens de London Tech Week in juni 2017.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.