Ticketverkoop Olympische Spelen 2024 Parijs van start

De Ticketverkoop voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 is wereldwijd van start.

De eerste fase van de ticketverkoop voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 ging op 1 december van start en biedt fans over de hele wereld de eerste kans om tickets te bemachtigen voor de langverwachte Spelen van Parijs in 2024.

Wie de Spelen persoonlijk wil meemaken, kan zijn reis naar Parijs beginnen door zich in te schrijven voor de loting op tickets.paris2024.org tussen 1 december en 31 januari voor de eerste verkoop van tickets.

Er zullen tickets beschikbaar zijn voor alle Olympische locaties, waar fans kunnen genieten van sport van wereldklasse tegen de achtergrond van Frankrijk en de wereldberoemde monumenten van Parijs, van breakdancing op de Place de la Concorde tot beachvolleybal in het stadion van de Eiffeltoren. Fans kunnen hun Olympische ervaring personaliseren met “Make Your Games”-pakketten, zodat hun tijd in Parijs en op andere locaties in Frankrijk helemaal op maat is.

 

Eén gecentraliseerd digitaal platform

Voor het eerst in de Olympische geschiedenis zullen tickets uitsluitend worden verkocht via één gecentraliseerd en digitaal platform dat voor alle fans tegelijk toegankelijk is.

Via dit platform zullen bijna 10 miljoen tickets voor de Olympische Spelen beschikbaar zijn, waarvan één miljoen voor slechts 24 euro en bijna de helft voor 50 euro of minder voor het grote publiek. Parijs 2024 streeft naar toegankelijke en betaalbare Spelen en deze ticketprijzen zijn beschikbaar voor alle 32 sporten op het programma van de Olympische Spelen (met uitzondering van surfen, waarvoor geen tickets worden verkocht). Voor slechts 24 euro kunnen de fans atletiek in het Stade de France, boogschieten in Les Invalides en paardensport in Versailles bekijken.

“We zijn gepassioneerd over onze plannen om van Parijs 2024 Games Wide Open te maken en dit concept tot leven te brengen,” zegt Tony Estanguet, voorzitter van Parijs 2024. “Ik ben echt enthousiast over het vooruitzicht dat Parijs zijn iconische locaties en sportstadions zal delen met de fans en dat zij de emotie en magische sfeer zullen voelen die volle stadions zullen bieden. Niet alleen de atleten bereiden zich voor op de Spelen. Ook de toeschouwers doen dat. En hun reis begint nu!”

 

De invoering van “Make Your Games”-pakketten

Voor deze eerste fase van de ticketverkoop kunnen fans “Make Your Games”- pakketten kopen om hun eigen ideale Olympische ervaring samen te stellen.

Elk “Make Your Games”-pakket omvat drie sessies die worden samengesteld volgens de voorkeuren van de koper. Om een pakket te maken, zal een persoon in staat zijn om:

  • drie sessies te kiezen uit alle sporten op het programma, afhankelijk van beschikbaarheid en keuze.
  • tot zes tickets voor elke sessie te kiezen.

De pakketten zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn om aan de behoeften van de kopers te voldoen, of ze nu alleen, met vrienden of als gezin komen.

Een maximum aantal van 30 tickets zal worden toegestaan per account in alle Olympische verkoopfasen samen.

 

De invoering van een loting

Van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023 kunnen mensen over de hele wereld zich inschrijven voor de loting. De winnaars van de loting krijgen tussen 15 februari en 15 maart 2023 een tijdslot van 48 uur om hun tickets te kopen. Het gebruik van een loting voor de toewijzing van aankooptijdslots is een nieuwe functie voor de Spelen die zorgt voor een aangenamere gebruikerservaring voor de geselecteerden.

Fans kunnen deelnemen aan een loting voor de eerste twee fasen van de ticketverkoop, die zijn onderverdeeld in:

Fase 1 – Verkoop van pakketten

1 december 2022 – 31 januari 2023 18 uur CET: registreer je account via de officiële ticketwebsite tickets.paris2024.org en doe mee aan de loting voor “Make Your Games”-pakketten

13 februari – 15 maart 2023: als de loting succesvol is, ga dan naar de ticketwebsite tijdens het aan jou toegewezen tijdslot en koop je “Make Your Games”-pakketten.

Fase 2 – Verkoop van afzonderlijke tickets

Maart – mei 2023: schrijf je in voor een loting voor de verkoop van losse tickets

Mei 2023: verkoop van afzonderlijke tickets geopend

 

Ticketverkoop voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024

In het najaar van 2023 worden meer dan drie miljoen tickets verkocht voor de Paralympische Spelen.

Dankzij het langdurige partnerschap tussen Visa en de Olympische en Paralympische Spelen is Visa het officiële betaalmiddel.

 

Over Parijs 2024

De opdracht van het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024, overeenkomstig het gaststadcontract tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Comité National Olympique et Sportif Français (CNOSF) en de Ville de Paris, bestaat erin de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024 te plannen, te organiseren, te financieren en te houden.

De Olympische en Paralympische Spelen zijn het grootste sportevenement ter wereld, met een ongeëvenaarde media-impact. Zij brengen 10.500 Olympische atleten en 4.350 Paralympische atleten samen, respectievelijk uit 206 en 182 delegaties, verspreid over vijf continenten. Ze worden bekeken door meer dan 13 miljoen toeschouwers en 4 miljard televisiekijkers over de hele wereld, gedurende in totaal meer dan 100.000 uur televisie-uitzendingen. Ze zijn ongeëvenaard onder de sportieve, economische en culturele evenementen in de hele wereld, en deze macht helpt hun impact te vergroten.

Parijs 2024 is opgericht in januari 2018 en wordt geleid door Tony Estanguet, drievoudig Olympisch kampioen. Het wordt geleid door een raad van bestuur, waarin alle stichtende leden van het project zetelen: de CNOSF, de Ville de Paris, de Franse regering, de regionale overheid van Île-de-France, de CPSF, de Métropole du Grand Paris, de Conseil départemental de Seine Saint-Denis, vertegenwoordigers van de bij de Spelen betrokken lokale overheden, het maatschappelijk middenveld en partners uit het bedrijfsleven.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air Monitor 2024 (Amex GBT) voorspelt afvlakking vliegtickets

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring