forse groei

Stedelijke (zaken)reizen van groot belang voor economie

De World Travel & Tourism Council (WTTC) heeft vandaag tijdens de 22e Global Summit in Riyadh zijn Cities Economic Impact Report (EIR) gelanceerd. Het rapport, gesponsord door Visa, laat zien dat steden de krachtpatsers van het wereldwijde toerisme blijven en het herstel van de sector en economieën over de hele wereld zullen stimuleren. Tegen 2032 zal de reis- en toerismesector rechtstreeks tot 8% van alle banen genereren in de 82 steden die in het Cities Report zijn geanalyseerd, tegen 6,6% in 2019 en een dieptepunt van 5,1% in 2020.

De Cities EIR analyseert 82 internationale stadsbestemmingen en laat zien dat grote steden vóór de pandemie populaire reisbestemmingen waren, goed voor bijna de helft van alle internationale bezoeken, zowel als op zichzelf staande bestemmingen als als toegangspoorten tot andere toeristische hotspots binnen landen.

COVID-19 had een verwoestende impact op reizen en toerisme en in het bijzonder op grote steden over de hele wereld, aangezien landen hun grenzen sloten als reactie op de pandemie.

Tijdens de pandemie, en toen de grenzen weer opengingen, verruilden vakantiereizigers grote metropolen voor minder bevolkte bestemmingen zoals hotspots aan de kust en op het platteland, waardoor de economieën van internationale steden een ongelooflijk zware drie jaar moesten doorstaan.

Duizenden hotels, restaurants en attracties in steden over de hele wereld werden gedwongen te sluiten, waarbij hardwerkende mensen hun baan verloren terwijl bedrijven moeite hadden om open te blijven in deze uitdagende tijden.

De Cities EIR laat zien hoe zowel vakantiegangers als zakenreizigers massaal terugkeren naar steden, terwijl hun aantrekkingskracht als iconische bestemmingen opnieuw het kloppende hart worden van internationale toeristische bestemmingen en zakencentra voor buitenlandse bezoekers.

Volgens het rapport zullen tien van de 82 geanalyseerde steden dit jaar de pre-pandemische niveaus overtreffen in termen van directe BBP-bijdrage van reizen en toerisme aan de stadseconomieën.

De hoofdstad van Qatar, Doha, zal naar verwachting de grootste stijging zien van 2019 tot 2022, zowel wat betreft de uitgaven van internationale reizigers als wat betreft de directe bijdrage van Travel & Tourism aan het bbp van de stad, met een verwachte stijging van 21%.

In Europa wordt verwacht dat Warschau in 2022 een aanzienlijke stijging van 14% zal meemaken ten opzichte van 2019 in de bijdrage van Travel & Tourism aan het bbp van de stad.

In de VS wordt verwacht dat Orlando in dezelfde periode een toename van 10% zal zien in de directe bijdrage van reizen en toerisme aan het bbp van de stad.

In de komende tien jaar ligt Travel & Tourism op schema om opnieuw een belangrijke motor van economische groei te worden, met een snellere groei van het BBP dan andere sectoren, en 126 miljoen nieuwe banen over de hele wereld.

Rapport

Julia Simpson, WTTC President & CEO, zei: “Ons rapport laat duidelijk zien dat voor miljoenen toeristen over de hele wereld grote steden iconische wereldwijde bestemmingen blijven. Er is nog steeds een grote honger om de geschiedenis, cultuur en energie te ervaren die steden reizigers bieden.

“Vóór de pandemie waren steden krachtpatsers voor internationale toeristen, die dienden als op zichzelf staande bestemmingen en als toegangspoorten tot andere toeristische bestemmingen binnen landen. Dit jaar herstellen steden over de hele wereld en we voorspellen dat steden het komende decennium zullen blijven groeien en bloeien.

Jeni Mundy, Head of Global Merchant Sales and Acquiring, Visa, zei: “Zelfs na de enorme uitdagingen die de pandemie voor de reisindustrie met zich meebracht, blijven de economische voordelen van toerisme voor steden groot. De bereidheid van consumenten om digital-first reiservaringen toe te passen, zal de weg vrijmaken voor nog meer innovaties in de toekomst.

“Bij Visa blijven we gefocust op hoe betalingstechnologie de reis van een reiziger soepeler kan maken – iets wat iedereen die een reisprobleem heeft gehad, kan waarderen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire