Heineken Experience weer feestelijk open

De vernieuwing van de Heineken Experience in Amsterdam is deze week feestelijk gevierd, na een renovatie van anderhalf jaar. Het doel van de renovatie was om de originele elementen van het monumentale pand beter zichtbaar te maken, om zo de rijke historie van de brouwerij nog beter te kunnen delen.

Daarnaast was een ander belangrijk aandachtspunt het creëren van een ruime entreehal die alle gasten binnen in het gebouw verwelkomt. Hierdoor worden lange wachtrijen buiten voortaan voorkomen en wordt de veiligheid op de rijweg voor de ingang verbeterd.

Mensen samenbrengen en verbinden

“De geschiedenis van Heineken delen is cruciaal in alles wat we doen”, zegt Lieke Westendorp, directeur van de Heineken Experience. “We zijn gevestigd in de originele Heineken brouwerij uit 1867, een monumentaal pand dat veel verhalen te vertellen heeft. Deze verhalen willen we delen terwijl we mensen onder ons dak samenbrengen. Iedereen is welkom in de vernieuwde Heineken Experience en ons doel is om mensen hier met elkaar te verbinden.”

 

Vernieuwd met oog voor historie
De renovatie heeft geleid tot vier compleet vernieuwde ruimtes; de ruime entreehal, de Heineken® Flagship Store met bijbehorende ruimte gewijd aan gepersonaliseerde producten, de Rooftop Bar en het dakterras. “Het onthullen van meerdere originele kenmerken van het gebouw was een belangrijk aandachtspunt van de renovatie”, zegt Celine Vleer, Development and Innovation Manager van de Heineken Experience. “Zo kun je in de entree nu de brouwketels
bewonderen en de originele achtergevel zien. Ook in de vernieuwde Rooftop Bar kun je originele details zien die eerder verborgen waren, zoals de distributiemachine in het plafond. Vanaf het nieuwe dakterras kunnen bezoekers tevens genieten van een van de meest adembenemende uitzichten van Amsterdam.”

Veiligheid en duurzaamheid
De afgelopen jaren is de populariteit van de Heineken Experience enorm gestegen, met lange wachtrijen voor de ingang aan de Stadhouderskade in Amsterdam als gevolg. De nieuwe, ruime entreehal verhelpt dit probleem doordat alle gasten vanaf nu direct binnen verwelkomd worden. Daarnaast is de gehele renovatie uitgevoerd met duurzaamheid als focus. Zo is er gebruik gemaakt van duurzame materialen, LED verlichting en is er gekozen voor een klimaatvriendelijk groen dak, welke bijdraagt een een schone lucht en nuttig is voor de biodiversiteit.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Alle Jeep Avenger uitvoeringen nu te bestellen

Motorola lanceert ThinkPhone

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum