Samsung kondigt met de Smart Monitor een scherm aan waarmee je alle kanten op kunt. Dankzij de krachtige mobiele- en PC-connectiviteit is de lifestyle-monitor niet alleen geschikt voor thuiswerken en studeren, maar heb je ook toegang tot een uitgebreide entertainment hub die je kunt vergelijken met Samsungs ingebouwde Smart TV-platform. Ideaal in deze tijd waarin we steeds meer thuis werken, studeren en relaxen. De Smart Monitor is speciaal ontworpen voor optimaal kijkcomfort, ook bij langdurig gebruik.

Wereldwijd zijn werken, studeren en entertainment activiteiten geworden die je steeds meer vanuit huis doet,” zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “In het ‘nieuwe normaal’ zien we een sterke toename van digitale activiteiten. Veel mensen vragen zich af hoe ze thuis zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van technologie. De Smart Monitor is een direct antwoord op die vraag. Met dit scherm hoef je niet te kiezen, want het is overal geschikt voor: werken, studeren én relaxen.”

De Samsung Smart Monitor opent een wereld aan mogelijkheden. Met een simpele klik op Tap View (1), App Casting of Apple AirPlay 2 gebruik je het scherm als verlengstuk van je PC én van je smartphone. Voor een volledige desktopervaring met een mobiel apparaat kun je de monitor verbinden met Samsung DeX. Via Remote Access heb je bovendien een draadloze aansluiting met een PC die bijvoorbeeld elders in het huis staat.

Dankzij ingebouwde Wi-Fi levert het scherm Microsoft 365-applicaties (2) zonder dat je een PC-verbinding nodig hebt. Kortom, je bekijkt, bewerkt en slaat documenten ook direct in de cloud op vanaf je monitor. Verder heb je met de USB Type-C poort (3) aan één enkele toegang genoeg voor data, display en power (tot 65W), zodat de plek rond je monitor mooi opgeruimd blijft. Aanvullende connecties zijn mogelijk met meerdere USB-poorten en Bluetooth 4.2.

Ben je klaar met werken of studeren, dan verander je je display eenvoudig in een entertainment hub, omdat je via Samsungs Smart Hub content kunt streamen. Zonder verbinding met een PC of mobiel apparaat stream je kanalen als Netflix, HBO en YouTube (4). Gemak is verzekerd met de meegeleverde afstandsbediening en goed geluid met de ingebouwde tweekanaalspeaker. Dankzij Bixby 2.0 kun je het display ook met je stem bedienen.

Speciaal ontwikkelde technologie zorgt voor optimaal kijkcomfort. Zo brengt de functie Adaptive Picture automatisch de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm in balans met de omstandigheden in de kamer. Zelfs bij langdurig gebruik heb je zo minder last van vermoeide ogen. De monitor beschikt ook over een eye-saver-modus om blauw licht te verminderen.

Beschikbaarheid en prijzen
De Smart Monitor komt beschikbaar in twee modellen. De M5 is een Full HD (FHD) display die eind december verschijnt in 27- en 32 inch. De verkoopadviesprijzen zijn respectievelijk € 249,- en € 289,-. De M7 beschikt over UHD-resolutie en verschijnt januari 2021 in 32 inch voor een verkoopadviesprijs van € 399,-. Bezoek de website voor meer informatie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.