American Airlines en Qatar Airways hebben een belangrijke codeshare-overeenkomst getekend om de commerciële samenwerking te vergroten, de connectiviteit te versterken en honderden nieuwe reismogelijkheden te creëren voor miljoenen klanten.

De nieuwe overeenkomst brengt een internationaal samenwerkingsverband tot stand tussen twee van ‘s werelds best geconnecteerde luchtvaartmaatschappijen. Zo worden enkele van de grootste luchthavenhubs in de Verenigde Staten verbonden met Hamad International Airport in Doha

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group Chief Executive van Qatar Airways zegt hierover: “We zijn erg verheugd dat we deze strategische samenwerking met American Airlines hebben afgesloten – een overeenkomst tussen twee succesvolle en ambitieuze luchtvaartmaatschappijen met als gemeenschappelijk doel het verbeteren van de klantenervaring. De overeenkomst zal twee van ‘s werelds grootste luchtvaartnetwerken samenbrengen, waardoor de keuze voor miljoenen passagiers wordt uitgebreid en een naadloze aansluiting op een aanzienlijk aantal nieuwe bestemmingen mogelijk wordt, in lijn met de succesvolle groeistrategie van Qatar Airways.”
 
“Het verleden ligt achter ons en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met American Airlines om een wereldwijd toonaangevend partnership uit te bouwen voor al onze klanten. Deze overeenkomst zal onze complementaire sterktes en middelen bundelen en meer klanten de mogelijkheid bieden om de bekroonde kwaliteit van Qatar Airways te ervaren”.

De heer Doug Parker, Chairman en CEO van American Airlines, voegt hieraan toe: “Ons doel is om wereldwijde partnerships uit te breiden en te verdiepen als aanvulling op het Amerikaanse netwerk om zo meer keuzemogelijkheden voor onze klanten te creëren. De aspecten die geleid hebben tot de opschorting van onze samenwerking twee jaar geleden zijn behandeld en opgelost. Wij zijn ervan overtuigd dat de hervatting van onze codeshare-overeenkomst ons in staat zal stellen om diensten te verlenen in markten waar onze klanten, medewerkers en aandeelhouders waarde aan hechten, met inbegrip van nieuwe groeimogelijkheden voor American Airlines. We kijken uit naar de hernieuwde samenwerking tussen onze luchtvaartmaatschappijen en hopen in de toekomst een nog sterkere relatie met Qatar Airways uit te bouwen”.
 
De codeshare-overeenkomst met American Airlines (AA) biedt passagiers van Qatar Airways de mogelijkheid om te reizen op binnenlandse AA-vluchten met vertrek uit Boston (BOS), Dallas (DFW), Chicago (ORD), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK) en Philadelphia (PHL), alsook op internationale AA-vluchten van en naar Europa, de Caraïben, Midden- en Zuid-Amerika.*

Passagiers van American Airlines kunnen reizen boeken op alle vluchten van Qatar Airways tussen de Verenigde Staten en Qatar en verder naar een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten, Oost-Afrika, Zuid-Azië, de Indische Oceaan en Zuidoost-Azië.*

Na de herinvoering van de codeshare zullen beide luchtvaartmaatschappijen ook de mogelijkheid bekijken voor American Airlines om vluchten tussen de Verenigde Staten en Qatar uit te voeren, samen met een aantal gezamenlijke commerciële en operationele initiatieven om dit vernieuwde partnership verder te versterken.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.