RIU opent stadshotel in hartje Londen

RIU laat weten een gebouw te hebben gekocht in de buurt van Victoria Station in Londen dat voor de Riu Plaza-stadslijn tot een viersterrenhotel wordt omgebouwd. Het gebouw bevindt zich op 1 Neathouse Place, wat naast het Victoria Station en in de buurt van de Kathedraal van Westminster en Buckingham Palace ligt.

Het toekomstige Riu Plaza-hotel in Londen opent eind 2020 als eerste hotel van de hotelketen in het Verenigd Koninkrijk. Het RIU-hotel krijgt 4 sterren en heeft 350 kamers.

Luis Riu, CEO van RIU Hotels & Resorts, is van mening dat: “De locatie voor alle hotels erg belangrijk is, maar voor onze Riu Plaza-lijn is het essentieel om dichtbij de culturele en toeristische trekpleisters gelegen te zijn en een goede verbinding te hebben. Na jarenlang de beste aanbiedingen in de stad te hebben bestudeerd, zijn we verheugd dit project te kunnen aankondigen, waarbij ik schat dat tussen de aankoop van het gebouw en de werkzaamheden een totale investering van ongeveer 250 miljoen euro wordt gedaan. Het is een uitstekende locatie, het gebouw bevindt zich in een geweldige staat en ik denk dat we in minder dan twee jaar de opening van ons eerste hotel in Londen kunnen vieren”.

Het Victoria Station in Londen is het tweede drukste station in het Verenigd Koninkrijk (na Waterloo) en telt jaarlijks meer dan 75 miljoen passagiers die gebruik maken van zijn metro-, bus- en treinterminal. Een van de grootste voordelen van de locatie van het hotel is de directe verbinding met de luchthaven Gatwick op 30 minuten.

Het gebouw werd oorspronkelijk in de jaren ’60 gebouwd en is in 1997 volledig gerenoveerd. Het toekomstige RIU-hotel zal de constructie en de beste elementen van het gebouw behouden. Met het oog op ontwerp en comfort zal het interieur een complete transformatie ondergaan, waarbij rekening gehouden zal worden met de nieuwste trends op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Naast de kamers, waarvan sommige een prachtig uitzicht hebben, beschikt het hotel over een restaurant, een bar, en zelfs een buitenterras, iets wat in het centrum van de stad zeer zeldzaam is.

RIU heeft wereldwijd momenteel zes Riu Plaza-hotels, en twee hotels in aanbouw: het Riu Plaza España en een tweede hotel in New York. Het eerste stadshotel opende in 2010 zijn deuren in Panama. Daarna opende het de volgende hotels: het Riu Plaza Guadalajara in Mexico, het Riu Plaza Miami Beach en het Riu Plaza New York Times Square in de Verenigde Staten, het Riu Plaza Berlin in Duitsland en het Riu Plaza The Gresham Dublin in Ierland.

De RIU-groep heeft voor de komende vijf jaar een ambitieus uitbreidingsplan waarbij sterk wordt ingezet op nieuwe bestemmingen, met name in Azië en in de grote wereldsteden door de vestiging van de Riu Plaza-stadshotels. De meer dan 65 jaar oude hotelketen kenmerkt zich door zijn grote betrokkenheid bij de bestemmingen waar deze is gevestigd. Door middel van het beleid op het gebied van inkoop, werkgelegenheid en duurzaamheid wordt er geïnvesteerd in langlopende projecten waarbij de lokale gemeenschap wordt betrokken. RIU investeert ook in de ontwikkeling en verbetering van zijn activiteiten, met als doel dat deze steeds duurzamer worden en alle projecten het milieu, de lokale omgeving en de cultuur respecteren.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Tried & Tested: NH Collection Roma Palazzo Cinquecento

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire