Recordaantal passagiers easyJet

Door: Tijn Kramer | 15 november, 2016

De jaarcijfers van easyJet zijn bekend. easyJet heeft met 73,1 miljoen een record aantal passagiers vervoerd bij een record bezettingsgraad van 91,6% (2015: 91,5%).

Dat is een passagierstoename van 6,6% vergeleken met vorig jaar. De capaciteit groeide in de afgelopen periode met 6,5% naar 80 miljoen stoelen.
In een reactie op de resultaten zegt easyJet CEO Carolyn McCall: ‘EasyJet heeft een robuust resultaat geboekt in 2016 ondanks aanzienlijke uitdagingen, zoals een aantal externe gebeurtenissen en negatieve valutaeffecten. Het afgelopen jaar hebben we met 73 miljoen een record aantal passagiers vervoerd, die voor het derde jaar op rij gebruik hebben kunnen maken van dalende ticketprijzen. Deze lage tarieven gecombineerd met vriendelijke service op Europa’s leidende netwerk zorgen er voor dat passagiers loyaal aan ons blijven; 54 miljoen passagiers hebben opnieuw met ons gevolgen in 2016 – 21 miljoen meer dan vijf jaar geleden.’

De totale omzet van £4.669 miljoen (een daling van 0,4%) en de omzet per stoel van £58,46 (een daling van 6,4%, en 6,9% bij een constante wisselkoers1) zijn een weerslag van externe gebeurtenissen. De totale kosten per stoel zijn gedaald naar £52.26 een verbetering van 2,0% (4,6% daling bij een constante wisselkoers). Kosten per stoel exclusief brandstof zijn gestegen met 2,6% naar £38.31 en verbeterd met 1,1% per stoel bij een constante wisselkoers. easyJet ligt daarmee iets voor op doelstellingen, ondanks een hoog aantal verstoringen.

 Bron: Business Traveller

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...