Rapport SITA: verkeerd afgehandelde bagage gedaald in 2023

SITA, aanbieder van luchtvaarttechnologie, heeft in haar nieuwste rapport een aanzienlijke daling van het aantal verkeerd afgehandelde bagage aangekondigd. Het SITA Baggage IT Insights 2024-rapport toont aan dat het aantal verkeerd afgehandelde koffers is gedaald van 7,6 naar 6,9 per 1.000 passagiers in 2023, ondanks een recordstijging van het aantal passagiers tot 5,2 miljard.

Deze daling benadrukt de positieve impact van technologische investeringen. Tussen 2007 en 2023 daalde het aantal verkeerd afgehandelde koffers met 63%, terwijl het passagiersverkeer met 111% toenam. David Lavorel, CEO van SITA, zei hierover: ‘De verbeterde bagage-afhandelingsratio in 2023 is geweldig nieuws voor passagiers en voor de luchtvaart. Uit de resultaten blijkt duidelijk dat bagage-automatisering de weg vooruit is, met meer samenwerking, meer communicatie met passagiers en investeringen in nieuwe technologieën zoals AI en computervisie om de reis soepeler te laten verlopen.’

Het rapport wijst op de noodzaak van volledige automatisering, goede communicatie en zichtbaarheid van de reis van elke koffer. Uit het onderzoek blijkt dat tweederde van de luchtvaartmaatschappijen nu onbemande bagage-afgifte aanbiedt en 85% van de luchthavens zelfbedieningsbagage-afgifte biedt.

De regio Azië-Pacific bleef de regio met de laagste percentages verkeerd afgehandelde bagage in 2023, met slechts 3 per 1.000 passagiers, vergeleken met 5,8 voor Noord-Amerika en 10,6 voor Europa.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

GBTA: Uitgaven voor zakenreizen bereiken record in 2024, meer dan $2 biljoen in 2028

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend