Op 18 april 2022 opent het nieuwe Radisson Blu Zaffron Resort in Santorini. Op een steenworp van Kamari, het meest prominente strand van Santorini, vind je dit lifestyle-resort. 

Zaffron – dat zijn naam ontleent aan de zeldzame en delicate saffraanbloem die nog steeds bloeit op het eiland – wil de vakantie-ervaring van Santorini naar een hoger niveau tillen en er een vleugje lifestyle en hedonisme aan toevoegen.

Met Zaffron willen we onze unieke definitie van gastvrijheid tonen op een manier die het erfgoed van het eiland respecteert. Tegelijkertijd willen we een nieuw concept introduceren waarbij de ervaring van onze gasten wordt verrijkt door partnerships met internationale topmerken en een verscheidenheid aan exclusieve evenementen’, zegt Manolis Papadakis, General Manager van Radisson Blu Zaffron Resort.

Met het ontwerp van Zaffron, hebben de in Griekenland gevestigde architecten van Arc-Set prachtig werk geleverd. Met veel respect voor de natuur integreren ze een warm en zacht resort in het ruige landschap van het eiland. De verfijnde koepels en bogen van de lobby, een zachte knipoog naar het overheersende architecturale thema van Santorini, worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen, waardoor een warme, aardse sfeer ontstaat en gasten zich meteen welkom voelen.

Diezelfde koepels vinden we ook in het interieur van de 103 ruime en elegante kamers, suites en villa’s. Designteam van Nikos Theodorakopoulos creëerde er een sereen interieur waar tactiele materialen, rijke texturen en een neutraal kleurenpalet centraal staan. Duurzaam hout wordt gecombineerd met linnen en katoen, terwijl aan de muren zwart-witfoto’s trots de adembenemende schoonheid van Santorini tonen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.