Qatar Airways blijft operationeel in deze moeilijke tijden. De luchtvaartmaatschappij is in staat om een groot aantal vluchten te blijven uitvoeren en gestrande passagiers bij hun geliefden terug te brengen, dankzij haar ultramoderne vloot uitgerust met geavanceerde luchtfiltersystemen en een strikte controle van de bioveiligheid van haar personeel.

De inzet van de maatschappij om mensen naar huis te brengen werd op 24 maart verhoogd met:
–    10.000 extra stoelen toegevoegd aan het netwerk
–    chartervluchten vanuit Azië naar Europa en de Verenigde Staten
–    extra vluchten vanuit Doha naar Parijs, Perth en Dublin
–    een verhoging van de capaciteit naar Frankfurt, London Heathrow en Perth door het inzetten van een Airbus A380 op deze routes.

De cijfers van de afgelopen week laten een bezettingsgraad zien van meer dan 80% voor vluchten naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, met een daling tot 36% voor retourvluchten uit deze landen, wat de grote vraag naar repatriëring van Europeanen aantoont. Qatar Airways heeft de afgelopen zeven dagen meer dan 100.000 passagiers naar huis gebracht. 72% van de passagiers die op 24 maart werden vervoerd, waren terugkerende passagiers. In samenwerking met ambassades over de hele wereld heeft Qatar Airways regelmatige vluchten naar Europa uitgevoerd vanuit bestemmingen als Phnom Penh, Denpasar, Manila en Kuala Lumpur. Meer dan 5.000 passagiers zijn de afgelopen week met deze vluchten naar huis gebracht. Dit aantal zal naar verwachting de komende week meer dan verdrievoudigen.

Bovendien verhoogt Qatar Airways vanaf 29 maart de capaciteit vanuit Australië om Europese passagiers te helpen terugkeren naar huis. De luchtvaartmaatschappij voegt 48.000 extra stoelen toe en voert volgende vluchten uit:
–    Eén vlucht per dag vanaf Brisbane (Boeing 777-300ER) – een primeur voor Qatar Airways, aangezien het voor het eerst Brisbane aanvliegt.
–    Twee vluchten per dag vanuit Perth (Airbus A380 en Boeing 777-300ER)
–    Twee vluchten per dag vanaf Melbourne (Airbus A350-1000 en Boeing 777-300ER)
–    Drie vluchten per dag vanuit Sydney (Airbus A350-1000 en Boeing 777-300ER)

In de komende periode vliegt Qatar Airways verder vanuit Amsterdam met dagelijkse vluchten zoals voorheen. De dagelijkse vluchten tussen Brussel en Doha werden tijdelijk teruggebracht naar vier vluchten per week. Gezien de situatie dagelijks evolueert, is het mogelijk dat de luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema dient aan te passen. Qatar Airways voert momenteel vluchten uit naar 75 bestemmingen. Dit aantal zal waarschijnlijk afnemen naarmate landen strengere in- of uitreisbeperkingen invoeren.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.