De Amerikaanse lowcostmaatschappij Jetblue heeft zijn langverwachte trans-Atlantische vluchten tussen Londen en New York ingehuldigd, ongeveer twee jaar nadat de luchtvaartmaatschappij voor het eerst de plannen voor de route had bevestigd. Jetblue wil zich onderscheiden met serieus lagere tarieven, ook in Business Class.

Jetblue wil ook Gatwick starten vanaf JFK en in 2022 een route naar Boston van LHR.

Sinds de aankondiging in april 2019 is de luchtvaartindustrie geplaagd door de Covid-19-pandemie, maar de luchtvaartmaatschappij heeft vastgehouden aan haar plannen voor trans-Atlantische groei, met de eerste vlucht die gisteren omstreeks 1000 uur op Heathrow T2 landde.

In een reactie op de lancering van de route zei Robin Hayes, CEO van Jetblue:

“Voor de eerste keer in de 21-jarige geschiedenis van Jetblue steken we de Noord-Atlantische Oceaan over en concurreren we in een van de drukste reismarkten ter wereld, goed gepositioneerd om onze bekroonde service en lage tarieven te introduceren bij een nieuw wereldwijd publiek dat klaar voor een nieuwe keuze in transatlantisch vliegen.

“Nu Jetblue New York en Londen verbindt, hebben reizigers eindelijk de mogelijkheid om te genieten van lage tarieven en tegelijkertijd superieure service te ervaren. Nu het VK opengaat voor reizigers die uit Amerika komen, zijn onze vluchten goed getimed om te voldoen aan de opgehoopte vraag naar reizen tussen onze twee landen.

“We kijken ernaar uit om binnenkort Britse reizigers naar de VS te verwelkomen en volgend jaar een dienst tussen Boston en Londen te lanceren.”

Deze week onthulde de startende luchtvaartmaatschappij Norse Atlantic Airways haar livery- en vlootplannen, terwijl het doorgaat met plannen om trans-Atlantische diensten te lanceren vanuit Londen, Parijs en Oslo naar New York, Los Angeles en Fort Lauderdale.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.