De Nederlander en ex-KLM’er Anko Van der Werff is benoemd tot President en CEO van SAS – Scandinavian Airlines. Hij zal uiterlijk 15 juli 2021 starten als topman.

Van der Werff is een 45-jarige Nederlander met een uitstekende carrière in de wereldwijde luchtvaartindustrie. Momenteel leidt hij de luchtvaartgroep bij Avianca Holdings in Colombia. Ook heeft een verleden bij KLM, nota bene in Scandinavië ook, Aeromexico en Qatar Airways.

 

‘Ik ben zeer vereerd om de nieuwe CEO van SAS te zijn. SAS is de leidende luchtvaartmaatschappij van Scandinavië met een sterk merk en een trotse luchtvaartgeschiedenis die van groot belang is geweest om de regio in eigen land en met de rest van de wereld te verbinden. Ik vind het ook geweldig om terug te keren naar Scandinavië. Ik heb goede herinneringen aan mijn vier jaar hier, zowel vanuit een professioneel perspectief, maar ook als gezin sinds onze oudste twee kinderen hier zijn geboren. Ik kijk ernaar uit om de uitstekende duurzaamheidsreis voort te zetten die SAS is begonnen en ik denk dat het een belangrijke rol zal spelen bij het transformeren van de luchtvaartindustrie. Ik wil graag het team, de verschillende belanghebbenden leren kennen en aan de slag gaan. Het is geen geheim dat Covid-19 invloed heeft gehad op de hele luchtvaartindustrie, maar SAS heeft een sterke basis om op voort te bouwen en ik ben er zeker van dat door samen te werken tussen alle belanghebbenden, SAS er sterker uit zal komen “, zegt Anko Van der Werff.

Carsten Dilling, voorzitter van de Raad van Bestuur, zegt: “Na een uitgebreid, grondig en intensief proces was ik verheugd om het uitgebreide veld van getalenteerde topkandidaten uit de wereldwijde luchtvaartindustrie te zien dat SAS als merk aantrekt – verder versterkt door grote belangstelling voor de ambitieuze inspanningen van SAS op het gebied van duurzaamheid. Daarom ben ik er trots op dat we vandaag Anko van der Werff kunnen aankondigen als nieuwe CEO voor SAS AB. Anko komt duidelijk naar voren als de sterkste toevoeging aan ons huidige hooggekwalificeerde en sterk presterende topmanagementteam. Anko heeft een grondige kennis van de luchtvaartindustrie en een lange ervaring bij verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen. Dit zal belangrijk zijn om de uitdagingen aan te pakken waarmee SAS de komende jaren zal worden geconfronteerd, in een onvoorspelbare herstelperiode na Covid-19. Hij is goed bekend met Scandinavië en ik denk dat hij een geweldige culturele match zal zijn voor SAS. In onze huidige situatie is het een voordeel dat hij al in juli aan zijn functie begint. Om een ​​vlotte en toekomstgerichte overgang te garanderen, zal Chief Commercial Officer Karl Sandlund waarnemend President en CEO zijn totdat Anko in Stockholm begint. Nogmaals, ik wil Rickard Gustafson bedanken voor het uitstekende werk dat is verricht voor SAS en voor onze geweldige persoonlijke samenwerking. Namens de Raad van Bestuur en SAS wens ik Rickard het allerbeste en veel succes in zijn nieuwe functie bij SKF ”, besluit Dilling.

CV op hoog niveau Anko Van der Werff

2019 – heden AVIANCA HOLDINGS, Colombia

President en Chief Executive Officer

2014-2019 GRUPO AEROMEXICO, Mexico

Executive Vice President en Chief Commercial Officer

2010 – 2014 QATAR AIRWAYS GROUP, Qatar

SVP Pricing & Revenue Mgt en andere functies

2000 – 2010 AIR FRANCE KLM (inclusief KLM Royal Dutch Airlines)
2009-2010 Commercieel directeur VK / Ierland, Verenigd Koninkrijk
2006-2009 Regional Manager Zweden, Finland & Baltische staten, Zweden (Stockholm)
2005-2006 Marketing Manager Noord-Europa, Zweden (Stockholm)
2000-2005 Directeur Prijsstelling en diverse nevenfuncties, Nederland

foto IATA

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.