Mooi, strak en van een merk in opkomst, maar met een al bewezen status.  Het gaat hard bij het Chinese merk Xiaomi, de new kid on the block. Heel hard zelfs. De gigant, inmiddels in de top 3 van wereldwijde telefoonverkoop beland na de twee grote bekende concurrenten uit de VS en Zuid-Korea innoveert dan ook alsof het niets is.

Het merk maakt niet alleen naam met mobiele telefoons maar allerlei producten die je leven vergemakkelijken, van earpods tot e-steps, van luchtverversers tot smartwatches. En dus de Xiaomi Mi 10T Pro, een hoogwaardige telefoon die Business Traveller een paar weekjes kon testen.

De Xiaomi Mi 10T Pro was heel even het vlaggenschip van de range telefoon, maar inmiddels is de serie 11 al uit, het merk hanteert een ander ritme dan Apple want de 10 is pas een half jaar op de markt. Dat heeft een groot voordeel: een razend scherpe prijs. Inmiddels is het toestel voor minder dan 500 euro ruimschoots op de markt te vinden en dat is een zeer competitieve prijs.

Imponerende camera

Waarom? Omdat het een meer dan uitstekende telefoon is met een indrukwekkende 108 megapixel camera en een zogeheten 5G qualcomm Snapdragon 865 processor. Wie dat niets zegt: het toestel is razendsnel en ondersteunt dus 5G waar mogelijk.

Het toestel ligt goed in de hand, is mooi afgewerkt, en heeft een duidelijke luxe uitstraling. Je kunt er zeker mee voor de dag komen! Maar het gaat natuurlijk vooral om de prestaties. Een zeer duidelijke meerwaarde biedt het toestel als het gaat om vooral foto en video. Mi 10T Pro kent ultrahoge resolutie en 8K (!) video-ondersteuning. De Mi 10T Pro heeft een drievoudige camera-instelling met een 13 MP ultragroothoekcamera en een 5 MP macrocamera. En met een 20 MP camera aan de voorkant kun je er vanuit gaan dat Zoom meetings uitstekend verlopen en je goed overkomt. Het toestel heeft ook meerdere fotografiesoftwarefuncties. Met zes stand-alone modi voor lange belichtingstijden kan iedereen kunstzinnige foto’s maken, van een bewegende menigte – die zich concentreert op een inactief onderwerp terwijl de dynamische omgeving vervaagt – tot sterrensporen – die een wervelend sterrenhemeleffect creëren. Bovendien biedt de Timed Burst-functie eindeloze mogelijkheden voor plezier, waardoor gebruikers foto’s kunnen maken met een tijdsverschil die ook in video kunnen worden omgezet, terwijl drie nieuwe fotofilters – Cyberpunk, Gold vibes en Black ice – helpen om de gewenste sfeer tot leven te brengen. Idem dito kent het meerdere handige software-functies voor video. Wie wil gaan vloggen, ga je gang!

Batterij

Een van de belangrijkste aspecten voor de zakenreiziger is natuurlijk de levensduur van de batterij. Mi 10T Pro heeft er een van maar liefst 5.000 mAh (typ). In lekentermen: een zeer stevige krachtpatser die je met een meegeleverde (bravo!) 33W-oplader ook heel snel kan opladen.

Eindoordeel

We moeten het toestel uiteraard niet gaan vergelijken met moderne vlaggenschepen van zowel het merk zelf als de bekende concurrentie. Het scherm is uitstekend voor het geld, maar er is inmiddels beter, en dat geldt ook voor de processor. Maar dan betaal je al snel twee keer zoveel. Wie het gaat zoeken in prijs-kwaliteit, een veel waardevoller segment, heeft echter wel een zeer goede koop aan het toestel. De prijs is aangenaam gedaald en je binnen de prijsrange heb je een van de beste toestellen beschikbaar. Een dikke aanrader dus, zeker als je belang hecht aan een meer dan uitstekende camera! Xiaomi is ‘here to stay’, dat is duidelijk.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.