Sportiever, moderner en digitaler: BMW heeft zijn succesvolle Sports Activity Vehicle (SAV) en Sports Activity Coupé (SAC) – de BMW X3 en BMW X4 – niet alleen voorzien van een opgefrist uiterlijk, maar ook van een uitgebreide uitrusting. Het modellengamma is bovendien overzichtelijker opgebouwd.

De nieuw vormgegeven voor- en achterzijde van de derde generatie van de BMW X3 leggen de nadruk nog meer op zijn stoere off-road looks en sportieve uitstraling. De BMW X4 van de tweede generatie heeft dezelfde nieuwe voorzijde en legt zijn eigen accenten met de exclusieve BMW nierengrille met roosters in mesh design en zijn kenmerkende, dynamische achterzijde. Beide modellen hebben een interieur met nieuwe functies en een verbeterd infotainmentsysteem. BMW M GmbH vernieuwt tegelijkertijd de M modellen van de BMW X3 en BMW X4.

Moderne aandrijvingstechniek en een overzichtelijk opgebouwd modellengamma.
De introductie van mild hybrid technologie met een 48 volt starter-generator voor alle benzinemotoren zorgt voor een breder aanbod geavanceerde krachtbronnen: van de BMW X3 xDrive30e tot de uitzonderlijk krachtige benzine- en dieselmotoren van BMW M GmbH. Alle versies van de BMW X3* en BMW X4** zijn standaard uitgerust met het vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive. De nieuwe opbouw van het modellengamma legt niet alleen meer nadruk op sportiviteit en het X karakter, maar is ook veel overzichtelijker door de reductie van het aantal varianten. Het Model M Sport en de bekende M modellen zijn verrijkt met hoogwaardige X elementen.

De marktintroductie volgt na de start van de productie van de BMW X3 en BMW X4 in de BMW fabriek in Spartanburg (VS) in augustus 2021. De nieuwe BMW X3 en BMW X4 hebben hun wereldpremière op de Chengdu Motor Show in China (27 augustus–5 september 2021) en. De Europese première vindt plaats op de IAA in München (7–12 september 2021).

BMW X3 met klassieke X elementen en sportieve genen.
Het uiterlijk van de nieuwe BMW X3 heeft een krachtigere uitstraling, met aanpassingen aan het design van de voor- en achterzijde en extra nadruk op de klassieke X elementen van de auto. De BMW nierengrille en de koplampen zijn opnieuw ontworpen, net als de voor- en achterbumper. Ook de achterlichten zijn van een nieuw design. Hoogwaardige X elementen – zoals de beschermingspanelen aan de onderzijde en specifieke dorpelverbreders van de uitvoering Model X Line van de vorige BMW X3 – behoren al tot de standaarduitvoering. De sportieve genen van de BMW X3 komen nog beter tot uiting in de uitvoering Model M Sport, de BMW X3 M40i en de BMW X3 M40d.

Nieuwe BMW nierengrille en smallere koplampen.
Met de nieuw ontworpen BMW nierengrille, koplampen die ongeveer 10 millimeter smaller zijn en de nieuwe voorbumper ziet de BMW X3 er bijna uit als een geheel nieuw model. De BMW nierengrille heeft vooral aan de bovenzijde een opvallende vormgeving. De grille is groter dan voorheen en afgewerkt met een omlijsting uit één stuk. Een zwarte verticale centrale spijl – waarin de iCam (indien onderdeel van de uitrusting) is ondergebracht – zorgt voor een optische scheiding tussen de nieren. De koplampen zijn standaard voorzien van LED technologie. Behalve de Adaptieve LED koplampen met matrixfunctie – waarmee de verlichting de functie van de afzonderlijke mistlampen van het vorige model overneemt – is ook BMW Laser Light, met een reikwijdte tot wel 650 meter, optioneel leverbaar.

Nieuwe voor- en achterbumper.
De verticale luchtinlaten onder de koplampen zijn in een driehoekige vorm geplaatst en markeren de uiterste hoeken van de voorbumper. De royale maar strakke oppervlakken in de voorbumper in carrosseriekleur én de robuuste beschermingspanelen aan de onderzijde geven de BMW X3 een krachtige aanwezigheid en een hoogwaardige uitstraling. De BMW X3 xDrive30e met plug-in hybride aandrijving draagt ook het “electrified by i” logo op de voorschermen. Een extra blauwe ring siert alle BMW logo’s op deze uitvoering, inclusief die op de naafdoppen van de wielen.

De achterzijde van de nieuwe BMW X3 heeft door diverse aanpassingen eveneens een helderder uitstraling. De zwarte rand geeft de LED achterlichten een scherpere uitstraling, met een smallere vormgeving van de lichtunits – met driedimensionale contouren en horizontaal geplaatste richtingaanwijzers. Het accent op de horizontale lijnen – zoals in het paneel in het onderste deel van de bagageklep – draagt bij aan de strakke uitstraling van de achterzijde. De nieuw vormgegeven en gelakte beschermingspanelen voor de onderzijde van de carrosserie geven de BMW X3 een solide en krachtig aanzien. De nieuwe, strak aansluitende sierstukken op de uitlaatuiteinden zorgen voor een nog krachtiger uitstraling.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.