Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, aan de monding van de rivier de Turia, midden in de Golf van Valencia. Het ligt aan de oevers van de Middellandse Zee, dat in de loop van de eeuwen het karakter van de stad geleidelijk heeft gesmeed tot wat het nu is.

De geografische ligging van Valencia maakt het een uitstekende uitvalsbasis om de rest van Spanje te verkennen. Op slechts anderhalf uur rijden van Madrid met de trein, drie uur met de auto van Barcelona en dagelijks met vertrek naar de Balearen, is de hoofdstad van de Middellandse Zee zeker een bezoek waard.

Valencia is een stad vol verrassingen. Degenen die voor zaken komen, keren terug voor plezier. Het aanbod van attracties in Valencia maakt het een onverwacht prachtige bestemming voor het vieren van elk type evenement.

Valencia heeft zich opgewerkt tot een van de beste steden om congressen en andere evenementen te organiseren. Het biedt meer dan 17.000 hotelkamers, tientallen toonaangevende en unieke ruimtes, voortdurend toenemende vluchtverbindingen en een internationaal gerenommeerde naam.

Een gevarieerde keuken omvat traditionele gerechten en avant-garde culinaire creaties, met ingrediënten die rechtstreeks afkomstig zijn uit de Middellandse Zee en de huerta valenciana (het vruchtbare landbouwgebied rondom Valencia).
Het uitzonderlijke klimaat is een uitnodiging om na het evenement te genieten van de historische, sportieve en culturele bezienswaardigheden rond de stad, of het recreatiegebied rond de voormalige loop van de Turia-rivier.

Contrasterende architectuur, met unieke historische monumenten en futuristische gebouwen, is een ander deel van Valencia’s aantrekkingskracht. Op elk moment van de dag veilig door de omliggende gebieden kunnen lopen of per fiets of bus door de stad kunnen reizen, maakt Valencia ook een gastvrije en boeiende bestemming.

Als u erover denkt Valencia te bezoeken, kijk dan op: www.visitvalencia.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.