Nieuwe Nederlandse airline start vluchten naar Zuid-Amerika en Caribbean

Vanaf medio 2020 gaat de nieuwe Nederlandse airline Fly Caribbean Direct (FLY-CD) vluchten uitvoeren tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij, die onder Nederlandse vergunning opereert, biedt met een dagelijks schema vakantievluchten aan die vooral via touroperator pakketten worden verkocht.

Het initiatief van FLY-CD komt uit de koker van Stephan Huisman die al meer dan tien jaar ondernemer is binnen de reisbranche. In Zuid-Amerika werkt hij samen met een team van managers uit de luchtvaartwereld en lokaal krijgt hij support van de grootste touroperators. FLY-CD gaat vluchten uitvoeren met twee geleasede Airbus A320 toestellen. “Ik ben heel erg blij te kunnen aankondigen dat FLY-CD halverwege volgend jaar met vluchten gaat starten. We zien veel potentieel voor vakantievluchten tussen Zuid- Amerika en het Caribisch gebied. Dat wordt ondersteund door onze lokale partners, de touroperators, die stoelen bij ons inkopen om zo pakketreizen naar de diverse bestemmingen te gaan aanbieden”, aldus Huisman.

Bestemmingen
Medio 2020 wordt in Zuid-Amerika gevlogen vanuit de steden Buenos Aires en Cordoba (Argentinië) en Sao Paolo en Brasilia (Brazilië). Bestemmingen in het Caribisch gebied zijn Aruba, Bonaire, Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Cancun (Mexico) en Havana (Cuba). Het is de bedoeling daarna op korte termijn ook St. Maarten en Orlando en Miami in Florida (USA) toe te voegen.

Economische impact
Voor het Nederlandse eiland Bonaire, dat grotendeels draait op het toerisme, geeft de start van Fly Caribbean Direct een boost aan de lokale economie. Er worden banen in de toerismesector gecreëerd en ook ontstaan er nieuwe luchtvaartverbindingen en cargo mogelijkheden. De twee Airbus toestellen worden op Flamingo Airport Bonaire gestationeerd.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon