In zijn eerste publieke optreden sinds hij vorige week de nieuwe CEO van British Airways werd, gaf Sean Doyle vanmorgen (19 oktober 2020) de keynote-toespraak bij Airlines 2050: Beyond the Crisis, waarin hij de sector mede vertelde dat hij vooral sneltesten ziet als oplossing om mensen weer het vliegtuig in te krijgen.

Doyle zei dat de luchtvaartmaatschappij gelooft dat het risico van vliegen voor de volksgezondheid laag is, nadat de brancheorganisatie IATA had gesuggereerd dat er sinds begin 2020 slechts 44 gevallen van COVID-19 zijn die verband houden met vluchten. In dezelfde periode ongeveer 1,2 miljard passagiers hebben gereisd.

Topman Doyle vervolgde: “De veiligheid van zijn klanten en bemanning is altijd onze prioriteit, en we nemen alle veiligheidsmaatregelen om onze klanten veilig te houden. Dit is een veelzijdige aanpak en omvat het minimaliseren van contact, het reinigen van onze vliegtuigen van neus tot staart en klanten en bemanning te vragen om altijd gezichtsmaskers te dragen, tenzij ze een medische vrijstelling hebben In de cabine wordt de lucht elke 2 tot 3 minuten volledig vervangen en gaat door HEPA-filters die microscopisch kleine bacteriën en virusclusters verwijderen met meer dan 99,9 procent efficiëntie, gelijk aan de normen van de operatiekamer van ziekenhuizen. ”

En hij bevestigde dus dat British Airways niet gelooft dat quarantaine de langetermijnoplossing is, door te zeggen: “Wij geloven dat de beste manier om mensen gerust te stellen is om een ​​betrouwbare en betaalbare test in te voeren voordat ze gaan vliegen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.