Vandaag, woensdag 15 december gaat de eerste vlucht van de gloednieuwe vliegmaatschappij Sky Alps vanuit Nederland de lucht in. In een kleine 2 uur zal het vliegtuig weer op de grond terugkeren, maar dan in Bolzano, Zuid-Tirol, Italië. De vlucht geeft reizigers makkelijke toegang tot de skigebieden die de Dolomieten rijk is. De Havilland Dash (DHC-8-Q400) is het toestel van dienst. 

 De vlucht

Het vluchtschema van Sky Alps is de enige verbinding vanuit Nederland naar Bolzano, waardoor hij een hele hoop deuren opent wat betreft wintersport mogelijkheden. Sky Alps biedt ook vluchten aan vanuit Berlijn, Brussel, Kopenhagen, Düsseldorf, Hamburg en London Gatwick naar Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol.

Op 15 december zal om 10:55 de eerste vlucht vanuit Rotterdam vertrekken, ofwel de inaugural flight. Als hij om 9:55 voor de eerste keer dit seizoen de Nederlandse bodem raakt, zal dit feestelijk gevierd worden. Een traditionele waterboog zal verzorgd worden en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes voor de genodigden. Hierna zal een groepje tour operators en media aan boord gaan en genieten van niet alleen de vlucht, maar ook de excellente service en top-class catering van de alpine keuken met regionale producten.

Het toestel

De toestellen van Sky Alps zijn van het type De Havilland Dash (DHC-8-Q400). Deze staan bekend als moderne, stille en kleine regionale toestellen. Een toestel kan 78 passagiers vervoeren en is snel voor zijn maat. De Sky Alps turboprop toestellen kunnen een korte vlucht bijna net zo snel afleggen als een regionale turbojet, maar met een lagere CO2 uitstoot. Zo doet Sky Alps er zo veel mogelijk aan om zijn “environmental footprint” zo klein mogelijk te maken in combinatie met een zo comfortabel mogelijke ervaring.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.