New York: 20.000 extra hotelkamers

New York verwacht met de geplande opening van nieuwe hotels aan het einde van 2019 op 137.000 hotelkamers te zitten. Momenteel heeft de stad 117.300 kamers verspreid over vijf wijken.

NYC & Company, het marketing- en toerismebureau van New York City, heeft donderdag in Amsterdam zijn plannen voor 2019 bekendgemaakt. Zo wordt 2019 neergezet als ‘Year of Pride’, aangezien er volgend jaar voor het eerst een World Pride plaatsvindt in de Verenigde Staten. De Nederlandse Pride Week is momenteel volop aan de gang.

New York verwacht volgend de opening van enkele musea. Een bekende is het Museum of Modern Art (MOMA), dat na een serie renovaties volgend jaar weer volledig open gaat.

Daarnaast focust New York zich op het aantrekken van de MICE-industrie met onder andere de opening van The Glasshouse, dat een van de grootste privé evenementenlocaties van de stad moet worden.
Ook is volgend jaar de opening gepland van Hudson Yards, een groot vastgoedproject met een kunstcentrum (The Shed), winkels, een luxe hotel en restaurants. Hudson Yards krijgt tevens het hoogste, onoverdekte observatiedeck van de stad.
New York trok afgelopen jaar voor de achtste keer op rij een recordaantal toeristen. In totaal waren er 62,8 miljoen bezoekers in 2017.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon