Verblijven in een hotel in Nederland wordt steeds duurder, volgens het economisch bureau van ABN AMRO. De Nederlandse hotelprijzen stegen afgelopen jaar met gemiddeld 8 procent. De hoogste stijging in de afgelopen twintig jaar, meldt ABN AMRO.

Gemiddeld kostte een hotelkamer afgelopen jaar 104 euro. Met ongeveer 88 euro voor een driesterren hotelkamer gerekend en 208 euro voor kamer met vijf sterren.

De reden voor de stijgende prijzen ligt bij de toenemende toeristenstroom. De animo voor Amsterdam groeide hard, maar ook Rotterdam wordt steeds populairder. Tussen 2012 en 2016 groeide het aantal toeristen in Nederland met vijf miljoen mensen.

ABN AMRO verwacht, mede door gunstige economische omstandigheden, een omzetgroei van 3 procent in de hotelindustrie. De afgelopen 7 jaar steeg de omzet met bijna 30 procent, meldt ABN AMRO.

Doordat het aanbod van hotelkamers afgelopen jaren niet meegroeide, zitten hotels sneller vol dan voorheen. ABN AMRO  signaleert vooral een interesse in bouwplannen voor grote hotelketens van investeerders uit Duitsland en het Midden-Oosten om hun positie op de Nederlandse markt uit te breiden.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.