‘Minder vertragingen, toch meer recht op claims’

Door: Theo de Reus | 22 september, 2016

Ondanks het doorgaans goede vliegweer deze zomer, nam het aantal ernstig vertraagde en geannuleerde vluchten van en naar luchthavens in Nederland maar licht af.

Volgens EUClaim waren er tussen 21 juni en 20 september dit jaar 778 geannuleerde vluchten en 730 vluchten met een vertraging van drie uur of meer. Het totale aantal incidenten kwam daarmee op 1.508. Dat is slechts 3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. En dat terwijl de airlines vorig jaar, evenals in 2014, te kampen hadden met zomerstormen, die deze zomer zijn uitgebleven.

Passagiers hebben bij annuleringen of lange vertragingen recht op schadevergoeding, maar dat geldt niet bij overmacht als daar bijvoorbeeld extreem weer de oorzaak van is. Aangezien het vliegweer goed was, konden airlines zich deze zomer minder vaak beroepen op slechte weersomstandigheden, stelt EUClaim. Daardoor waren er volgens het claimbedrijf 28 procent meer passagiers die een vergoeding konden claimen, ondanks de daling van het aantal incidenten.

Volgens EUClaim hadden vooral Vueling en TUIfly meer vertragingen dan vorige zomer. Bij EasyJet waren er weliswaar minder vertragingen, maar moesten als gevolg van stakingen door de eigen piloten tientallen vluchten worden geannuleerd. KLM en Transavia hadden ondanks een toename van het totale aantal vluchten een relatief rustige zomer, met de helft minder vertragingen dan dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Business Traveller

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend