Lufthansa werkt aan een oplossing om lange afstandsvluchten weer een impuls te geven. Vanwege de huidige reisbeperkingen zijn er nauwelijks klanten voor verre vluchten. Een corona-sneltest vlak voor vertrek moet uitkomst bieden.

Volgens Lufthansa-topman Carsten Spohr is een pilot in de maak voor vluchten tussen Duitsland en Noord-Amerika. Hij verwacht dat de regeringen van de VS en Canada de komende weken groen licht zullen geven.

Met behulp van de sneltest zouden alleen passagiers met een negatieve uitslag aan boord worden toegelaten. Dit zou passagiers moeten vrijstellen van de geldende inreisverboden.

Een ingangsdatum is nog niet genoemd, maar als alles meezit, kan de pilot in oktober van start, zegt een woordvoerder van Lufthansa in Duitse media. De invoering is mede afhankelijk van de vraag hoe snel de tests geleverd kunnen worden en het overleg met de officiële instanties.

Spohr verklaarde dat, na de invoering in dit jaar, er naar verwachting tegen het tweede kwartaal van 2021 een verbindingsnetwerk op basis van tests zal zijn. (Foto Lufthansa)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.