Luchthaventaxi het goedkoopst in Spanje

Wie in Spanje met de taxi van of naar het vliegveld wil reizen, hoeft niet wakker te liggen van de prijs. Een luchthaventaxi op de vijf drukste vliegvelden in Spanje kost gemiddeld 28 euro, veel minder dan het Europese gemiddelde van 40 euro. Dit blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com. Op vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Duitsland liggen de taxiprijzen aanzienlijk hoger.

Het Airport Taxi Report Winter 2019 ‘Taxi tarieven op Europese luchthavens’ vergelijkt de taxi tarieven op de 50 drukste vliegvelden in Europa. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs voor een taxirit naar het centrum bij aankomst op het vliegveld. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking. De gemiddelde prijs voor een taxirit van de luchthaven naar het stadscentrum is 40 euro, voor een rit van 23,5 kilometer (33 minuten).

Spanje
Naast het openbaar vervoer zijn ook luchthaventaxi’s een voordelige keuze in Spanje. Voor gemiddeld 28 euro nemen reizigers een taxi van de drukste vliegvelden in Spanje naar het stadscentrum. De prijzen variëren van 20 euro op Alicante Airport tot 35 euro op Barcelona Airport. In Spanje profiteren reizigers van de gunstige locatie van vliegvelden, die in het algemeen dicht bij de stadscentra liggen.

Verenigd Koninkrijk
Londen telt zes vliegvelden. Londen City Airport heeft veruit de beste locatie. De kleine zakenluchthaven wordt echter lang niet zo veel gebruikt als grote broers Heathrow, Gatwick, Stansted en Luton. De afstand van Londen Heathrow Airport, de drukste luchthaven van Europa, naar het centrum van de stad is nog te overzien. Voor Gatwick, Stansted en Luton geldt dit niet. Door de grote afstanden kost een taxi naar het hart van de stad minimaal 100 euro. Overigens is een traditionele Britse black cab (hackney carriage) in het Verenigd Koninkrijk duurder dan een privé taxi.

Italië
Net als in het Verenigd Koninkrijk liggen de grootste Italiaanse vliegvelden, te weten Rome Fiumicino, Milaan Malpensa en Milaan Bergamo, ver verwijderd van de stad. De gemiddelde afstand naar het centrum van de stad is maar liefst 44 kilometer. Hierom zijn de Italiaanse vliegvelden in absolute getallen het duurst van de vijf onderzochte landen: 83 euro. Luchthaventaxi’s in Milaan behoren tot de duurste van Europa. Wie vliegt naar Milaan Bergamo Airport, betaalt waarschijnlijk meer voor de taxi naar het centrum van Milaan dan voor het vliegticket. De gemiddelde prijs per kilometer (1,84 euro) ligt in Italië wel lager dan in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk
In Frankrijk liggen de prijzen rond het Europese gemiddelde van 40 euro, de prijs per kilometer is echter het hoogst van de vijf onderzochte landen. Dit wordt veroorzaakt door het hoge ‘flat rate’ tarief van 32 euro op Nice Airport, dit is omgerekend 4,57 euro per kilometer. Ook in Parijs gelden vaste tarieven, maar deze zijn veel vriendelijker geprijsd voor reizigers. Vanaf Parijs Charles de Gaulle Airport is de prijs 50 euro (rive droite / right bank) of 55 euro (rive gauche / left bank). Vanaf Parijs Orly Airport is de prijs 30 euro (rive gauche / left bank) of 35 euro (rive droite / right bank). In Parijs vormt de Seine rivier de “5 euro grens”.

Duitsland
Ook in Duitsland zijn de taxi tarieven gemiddeld, alleen op München Airport en Berlijn Schönefeld Airport valt de taxirekening hoger uit. Dit heeft te maken met de ongunstige ligging, verder van het stadscentrum. De vliegvelden Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Berlijn Tegel en Keulen Bonn zijn goedkoper, mede door de gunstige ligging ten opzichte van de stad. Opvallend is wel de hoge prijs per kilometer (3,11 euro) op Düsseldorf Airport, een kaartje voor S-Bahn S11 (2,90 euro) is 10x goedkoper. Duitsland is een rijk land, waar buitenlandse toeristen verwachten veel te moeten betalen voor een airport taxi, maar dit blijkt niet het geval.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava