300 nieuwe FlixBus-verbindingen voor de Benelux

Na nóg een jaar van forse groei is FlixBus uitgegroeid tot de grootste busaanbieder ter wereld. Het netwerk verbindt reizigers in 29 landen met meer dan 350.000 dagelijkse verbindingen in Europa en de VS – een groei van 40% in het afgelopen jaar.

“Hoewel de geschiedenis van FlixMobility maar vijf jaar oud is, hebben we veel mijlpalen bereikt. “, zegt André Schwämmlein, oprichter en CEO van FlixMobility. “Alleen al in het afgelopen jaar hebben we onze service in de VS geïntroduceerd, zijn we begonnen met FlixTrain in Duitsland en ’s werelds eerste elektrische langeafstandsbussen in Frankrijk en Duitsland. Ook hebben we een nationaal netwerk in Polen opgezet en zijn nationale verbindingen in België en Zwitserland gestart. Tot slot hebben we een groot aantal innovaties in de bussen en treinen gelanceerd. We willen dit momentum vasthouden in 2019.”

Een jaar vol met vernieuwingen
In het unieke bedrijfsmodel zorgt FlixMobility voor de ontwikkeling van de technologie, netwerkplanning, yield management, verkeersleiding en marketing terwijl MKB-partners verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie van de bus- en treinvloot. FlixBus zet verder in op vernieuwingen in de traditionele transportsector. Alleen al in 2018 heeft FlixMobility Apple Pay, Google Pay en Google Assistant geïntegreerd en zijn er VR brillen in bussen vanaf of naar Las Vegas. Ook heeft FlixBus features gelanceerd die intern zijn ontwikkeld, zoals zitplaatsreserveringen en de “Where is my bus?” live tracking. Naast de vernieuwingen aan boord zijn ook twee nieuwe producten gestart, namelijk FlixTrain in Duitsland en de eerste elektrische langeafstandsbussen ter wereld in Frankrijk en Duitsland. Deze producten vullen het bestaande FlixBus netwerk aan en bieden nóg meer reismogelijkheden.

Netwerk lanceringen en uitbreidingen
Met betrekking tot het netwerk heeft FlixMobility grote stappen genomen in 2018. In de lente van 2018 zijn de eerste routes in het Zuidwesten van de VS van start gegaan. De routes naar 27 bestemmingen inclusief Los Angeles, Las Vegas, Phoenix en Tucson worden gemanaged vanuit een nieuw kantoor in Los Angeles. Kort na de lancering werd het netwerk verdubbeld en werd er uitgebreid naar Centraal-Californië en de San Francisco Bay Area. In 2019 zal FlixBus VS verder uitbreiden naar Texas en het Noordoosten van de VS inclusief New York, waar recentelijk een nieuw FlixBus kantoor werd geopend. In Europa werden meer bestemmingen en verbindingen toegevoegd. In de Benelux werd het netwerk verdubbeld. De eerste luchthavenbussen naar Schiphol en Brussel Zaventem zijn gestart. Ook werden nieuwe bestemmingen aan het netwerk toegevoegd. In totaal zijn er 300 nieuwe verbindingen ontstaan en hebben 30 bestaande Nederlandse haltes er nieuwe bestemmingen bijgekregen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring