Londen nog steeds meest bezochte Europese stad voor zakenreizigers

Londen is nog steeds de meest bezochte Europese stad voor zakenreizigers vanuit Nederland, terwijl New York de belangrijkste bestemming blijft voor intercontinentale zakenreizen. Binnen Europa winnen Polen, Spanje en Italië aan belang. Buiten de Europese grenzen vliegen Nederlanders steeds vaker voor zaken naar India, de Nederlandse Antillen en Canada. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘BCD Travel Cities & Trends Report’. 

Polen populair
De Nederlandse top vijf van Europese vliegbestemmingen voor zakenreizigers blijft in 2017 hetzelfde als in 2016. Londen en München zijn nog steeds de belangrijkste Europese bestemmingen. Londen groeit verder met 4,6% meer geboekte vliegtickets. München blijft op de tweede positie, maar het aantal vliegtickets daalde met 17%. “Luchtvaartmaatschappijen lijken te reageren op een dalende vraag en hebben hun totale stoelcapaciteit naar München verlaagd. En met het wegvallen van een dagelijkse directe verbinding vanuit Eindhoven, kiezen sommige reizigers nu mogelijk voor een vlucht vanuit Brussel of Düsseldorf,” verklaart Diederik Banken, VP Sales EMEA bij BCD Travel. Verder valt het op dat in 2017 vanuit Nederland veel vaker naar Polen (+20%) werd gereisd. Dankzij de voortdurend groeiende Poolse economie, wordt het land steeds meer als een betrouwbare en belangrijke businesspartner voor buitenlandse investeerders beschouwd. Ook Spanje doet het opnieuw erg goed met 10% meer geboekte tickets.

Gunstig investeringsklimaat in India
De VS en China blijven de belangrijkste intercontinentale bestemmingen, maar voelen de hete adem van India in hun nek. India zag een groei van maar liefst 15% meer Nederlandse zakenreizigers, na een uitbreiding van het aantal vluchten van Amsterdam naar Mumbai en de introductie van een nieuwe non-stop dagelijkse dienst naar Bangalore. “Deze extra capaciteit en het gunstige investeringsklimaat in India vanwege handelsafspraken tussen de Nederlandse en Indiase regering, dragen bij aan het groeiende aantal zakenreizigers naar India,” zegt Diederik Banken. Singapore zakt een plaats en wordt ingehaald door de Nederlandse Antillen. Nieuwkomer in dit overzicht is Japan, dat Indonesië van de tiende plaats stoot.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Cathay Pacific lanceert nieuwe Premium Economy

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica