AccorHotels kondigt vandaag de overeenkomst aan met Mövenpick Holding en Kingdom Holding voor de overname van Mövenpick Hotels & Resorts, voor een cashbedrag van omgerekend €482 miljoen. Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in Zwitserland in 1973 en opereert in 27 landen met 84 hotels (meer dan 20.000 kamers). Mövenpick heeft een sterke aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten en is voornemens om 42 nieuwe hotels te openen, in voornamelijk het Midden-Oosten, Afrika en Azië.  Mövenpick Hotels & Resorts heeft een high-end expertise in hotelservices en heeft wereldwijd meer dan 16.000 mensen in dienst.

Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO bij AccorHotels, zegt: ‘Met de overname van Mövenpick consolideren we ons leiderschap op de Europese markt en versnellen we onze groei verder in de opkomende markten, specifiek in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het Mövenpick merk is de perfecte combinatie van moderniteit en authenticiteit en complementeert ons portfolio. Het Europese-Zwitserse erfgoed is een perfecte fit met AccorHotels. Doordat Mövenpick zich aansluit bij AccorHotels zal het genieten van onze kracht op het gebied van distributie, loyalty-building en ontwikkeling. Deze transactie illustreert de strategie van AccorInvest: tactische opportuniteiten aanpakken om onze positie te versterken en ons leiderschap te consolideren, alsook onze groei te leveragen.’

Mövenpick Hotels & Resorts zal genieten van het loyalty programma, de distributiekanalen en de operatiesystemen van AccorHotels, wat hen zal helpen om prestaties te optimaliseren.Deze overname consolideert verder de huidige voetafdruk in Europa en het Midden-Oosten en versnelt de groei in de belangrijke regio’s waar AccorHotels sinds vele jaren aanwezig is, zoals Afrika en Azië. De transactie is onderhevig aan wettelijke goedkeuringen en moet voltooid worden in de tweede helft van 2018.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.