Een Amerikaanse laptop-ban in de cabine op vluchten tussen Europa en de VS lijkt serieus in de maak. er waren al geruchten maar verschillende grote Amerikaanse media berichten dit nu, en een definitieve bekendmaking wordt op korte termijn verwacht.

Veiligheid is de reden voor de ban, uit angst voor explosieven in laptops waarnaar de Amerikaanse overheid recentelijk vermoedens had. Toch betekent een eventueel verbod een forse klap voor de airlines, met name voor het zakelijk reisverkeer.

Het nieuws komt op basis van een bericht van The Daily Beast, (foto)  die claimt dat veiligheidsambtenaren uit Europa het nieuws bevestigd hebben. Dat betekent dat er straks aan boord geen laptops (en eventueel geen tablets) meer mogen.

Recentelijk ging het verbod van kracht voor alles groter dan een smartphone vanuit tien landen: Egypte, Turkije, Koeweit, Marokko, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Een laptop mag wel mee, maar in de bagageruimte.

Er is veel kritiek vanuit (zakelijke) reishoek. Laptops mogen wel in het ruim, maar niet veel reizigers zullen dat risico willen nemen, plus het ontbreken van de mogelijkheid goed te kunnen werken aan boord, een van de redenen voor een duur betaalde Businessclass stoel.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.