Korean Air 30 jaar in Nederland

Vierde Korean Air in maart reeds haar vijftigste verjaardag, op de eerste dag van april was het opnieuw feest voor de luchtvaartmaatschappij. De route Amsterdam – Seoul bestaat namelijk dertig jaar.

De Koreaanse luchtvaartmaatschappij startte reeds in 1978 met het uitvoeren van vrachtvluchten, echter in 1989 zette men ook toestellen in voor het vervoer van passagiers tussen Amsterdam en de Koreaanse hoofdstad Seoul.

De feestlocatie Madurodam is niet per toeval gekozen. Op de miniatuurluchthaven, een replica van Amsterdam Airport Schiphol, taxiet de lichtblauwe Boeing 747 over de mini landingsbaan. Terwijl buitenlandse genodigden zich met het toestel laten verenigen, is binnen de tafel reeds gedekt voor het diner. Alvorens het buffet voor geopend wordt verklaard worden de aanwezigen toegesproken door Yun Hee Lee, General Manager bij Korean Air die zijn dankbaarheid uitspreekt omtrent de fijne samenwerking tussen Korean Air, KLM en Schiphol. Graag zou Yun Hee Lee het aantal vluchten tussen de bestemmingen uitbreiden. Maaike van der Windt, directeur Aviation Marketing bij Schiphol, belooft in haar felicitatiespeech zich daar de komende tijd hard voor te maken.

SkyTeam-lid Korean Air vliegt momenteel vier keer per week tussen beide hoofdsteden. Tussen juni en oktober wordt er zelfs zes keer per week gevlogen. Dagelijks, met uitzondering van de woensdag.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Lore Group sluit zich aan bij Global Hotel Alliance

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst