KLM en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn door uitzendorganisatie Randstad uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. De bedrijven winnen de Randstad Award in de categorieën profit en non-profit, op basis van het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research.

KLM scoort niet alleen hoog op de factoren aantrekkelijk salaris en arbeidsovereenkomsten, maar is volgens de ondervraagden bovendien koploper in carrièremogelijkheden. KLM wordt ook als topwerkgever gezien als het gaat om gebruik van de nieuwste technologie. Dat KLM-ers trots zijn op hun bedrijf en een blauw hart hebben, bleek recent nog toen het personeel massaal achter directeur Pieter Elbers ging staan in de recente discussie over zijn herbenoeming, die goed afliep voor de topman. KLM staat al jaren hoog in de lijst en won de award ook al in 2010, 2011, 2012 en 2015.

Bij deze tiende editie van de prijs eindigde ook Schiphol (profit) in de top 3. In deze tiende editie van dit wereldwijde onderzoek onderzocht Randstad de aantrekkelijkheid van in totaal 471 Nederlandse bedrijven. Hierbij beoordeelden werkenden en niet-werkenden werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Meer dan 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar werden bevraagd.

Foto: Randstad-directeur Marjolein ten Hoonte en HR-directeur Aart Slagt van de KLM.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.