KLM verwelkomt nieuwste Dreamliner ‘Tulp’

KLM heeft vrijdagochtend 17 augustus haar dertiende Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol verwelkomd. Het toestel dat gisteren vertrok vanuit Seattle, landde in de ochtend in Nederland. Het toestel draagt de naam Tulp.

KLM werkt verder aan de vernieuwing van haar vloot. Tulp is de derde Boeing 787-9 Dreamliner van het jaar 2018. Aan boord bevinden zich 30 Businessclass-stoelen, 48 Economy Comfortstoelen en 216 Economy Class-stoelen. De andere twee Dreamliners werden afgelopen januari en april geleverd. Daarnaast heeft KLM dit jaar zeven nieuwe Embraers toegevoegd aan haar vloot. Deze nieuwste Dreamliner is voorlopig de laatste Boeing 787-9. In juni 2019 wordt naar verwachting de eerste Boeing 787-10 aan KLM geleverd.

Tulp
KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat goed bij KLM past. Andere Boeing 787’s kregen onder meer de namen Orchidee, Zonnebloem, Anjer, Lavendel, en Margriet. De naam van de dertiende Dreamliner is niet toevallig. Nederland is beroemd om zijn tulpen en is één van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen.

Minder CO2-uitstoot
De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20 procent minder CO2-uitstoot te genereren.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Vier nieuwe winterbestemmingen easyJet vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel