KLM heeft vrijdagochtend 17 augustus haar dertiende Boeing 787-9 Dreamliner op Schiphol verwelkomd. Het toestel dat gisteren vertrok vanuit Seattle, landde in de ochtend in Nederland. Het toestel draagt de naam Tulp.

KLM werkt verder aan de vernieuwing van haar vloot. Tulp is de derde Boeing 787-9 Dreamliner van het jaar 2018. Aan boord bevinden zich 30 Businessclass-stoelen, 48 Economy Comfortstoelen en 216 Economy Class-stoelen. De andere twee Dreamliners werden afgelopen januari en april geleverd. Daarnaast heeft KLM dit jaar zeven nieuwe Embraers toegevoegd aan haar vloot. Deze nieuwste Dreamliner is voorlopig de laatste Boeing 787-9. In juni 2019 wordt naar verwachting de eerste Boeing 787-10 aan KLM geleverd.

Tulp
KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat goed bij KLM past. Andere Boeing 787’s kregen onder meer de namen Orchidee, Zonnebloem, Anjer, Lavendel, en Margriet. De naam van de dertiende Dreamliner is niet toevallig. Nederland is beroemd om zijn tulpen en is één van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen.

Minder CO2-uitstoot
De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit. Dit sluit aan bij de doelstelling om in 2020, ten opzichte van 2011, 20 procent minder CO2-uitstoot te genereren.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.