KLM introduceert Apple Pay

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlandse gebruikers van de iOS-app van KLM. Met Apple Pay kunnen klanten snel, gemakkelijk en veilig betalen voor vliegtickets en aanvullende diensten, zoals ruimbagage of stoelen met extra beenruimte.

Klanten hoeven alleen maar hun betaalkaart te koppelen aan Apple Pay (eenmalig), waarna ze met een vingerafdruk (Touch ID) of gezichtsscan (Face ID) betalingen in de KLM-app kunnen autoriseren. De betaalkaart moet overigens wel zijn uitgegeven door een bank die samenwerkt met Apple Pay. Op dit moment is dat in Nederland enkel ING.

Veiligheid en privacy zijn de speerpunten van Apple Pay. Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek ‘Device Account’-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.

Meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag

De KLM-app is al miljoenen keren gedownload en ondersteunt momenteel meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag. Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. Voor de integratie van Apple Pay in de KLM-app werkt KLM samen met betaalprovider Adyen.

Over KLM

Al 100 jaar lang is KLM een pionier in de luchtvaartindustrie en de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM wil de meest klantgerichte, innovatieve en efficiënte luchtvaartmaatschappij van Europa zijn met een betrouwbare operatie en klantgerichte producten en services.

KLM mocht in 2018 een recordaantal van 34,1 miljoen passagiers aan boord verwelkomen. KLM biedt haar passagiers directe vluchten naar 162 bestemmingen met een moderne vloot van meer dan 214 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij biedt werk aan meer dan 33.000 mensen over de hele wereld. De KLM-groep als geheel vervoerde in 2018 ruim 41 miljoen passagiers. Tot de KLM Groep behoren naast KLM ook KLM Cityhopper, Transavia en Martinair. Het netwerk van KLM verbindt Nederland met elke belangrijke economische regio in de wereld en is daarmee een krachtige motor voor de Nederlandse economie.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Business Traveller in de prijzen bij BJTA's

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring