De onverzettelijke en uiterst efficiënte plug-in hybride Jeep Compass 4xe is vanaf nu ook te bestellen als stoere en complete Night Eagle-uitvoering. Die valt onder andere op door de Gloss Black 18-inch lichtmetalen wielen en zwarte accenten zoals de iconische 7-slots grille.

De uitrusting is zeer compleet en de aantrekkelijke prijs vanaf € 43.600 maakt de Night Eagle een gewilde vierwielaangedreven PHEV.

De Jeep Compass 4xe Night Eagle komt niet alleen aan de buitenkant stoer voor de dag met de 18 inch lichtmetalen velgen in ‘Gloss Black’ en de zwarte raamomlijsting en dakrails. Ook in het interieur is het donkere thema doorgetrokken in onder meer de vloermatten, de zwarte stof/techno-vinyl stoelbekleding en getinte ruiten achter. Verder behoren Keyless Go/Passive Entry, draadloze smartphonelader, USB-aansluitingen type A en C achterin en de verstelbare lendensteun tot de uitrusting. Evenals state-of-the-art connectiviteit van het 8,4” Uconnect-systeem met touchscreen en Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie.

 

De Jeep Compass 4xe Night Eagle is uitgerust is met vele veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder Forward Collision Warning Plus, Adaptieve Cruise Control, Anti-slingersysteem voor aanhangwagens, Electronic Roll Mitigation, Active Lane Management, Noodremsysteem voor voetgangers en fietsers en vermoeidheidsdetectie voor de bestuurder.

Een zestraps automaat is eveneens standaard.

Jeep is hard op weg om het groenste SUV-merk ter wereld te worden. De hybridetechnologie in de Jeep Compass 4xe past in die strategie. Elektromotor en benzinemotor zorgen samen voor comfortabele en krachtige prestaties op de weg. Dankzij de 4×4-aandrijving kan hij ook prima uit de voeten naast de verharde weg. De elektromotor levert een extra boost als stevige trekkracht vereist is en zorgt aan de andere kant voor reductie van emissies en brandstofverbruik.

Bij de Jeep Compass Night Eagle 4xe drijft de 1.3-liter viercilinder benzinemotor van 96 kW (130 pk) de voorwielen aan en een 44 kW (60 pk) sterke elektromotor levert zijn kracht aan de achterwielen. Het resultaat is vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 154 kW (190 pk), plus een direct beschikbaar koppel van 250 Nm. Die hoge trekkracht zorgt voor ongeëvenaarde kruipcapaciteit bij rijden in het zwaar terrein en maakt de Compass 4xe comfortabel en veilig inzetbaar in de meest uiteenlopende weg- en weersomstandigheden.

Het accupakket van 11,4 kWh maakt snelle laadtijden mogelijk en kan tevens met regeneratief remmen worden bijgeladen tijdens het rijden. Een volle accu biedt een elektrische actieradius van 47 kilometer (WLTP)

De compleet uitgeruste, vierwielaangedreven plug-in hybride Jeep Compass 4xe Night Eagle is verkrijgbaar vanaf € 43.600 en per direct bestelbaar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.