Uit gegevens vrijgegeven door Airports Council International (ACI Europe) voor 2021 blijkt dat de luchthaven van Istanbul voor het tweede jaar op rij de drukste Europese luchthaven was.

De Turkse hub – die vorige week tijdelijk gesloten was vanwege hevige sneeuwval – werd gevolgd door Moskou Sheremetyevo, Parijs CDG, Amsterdam Schiphol en Moskou Domodedovo.

Cijfers laten echter ook een verschuiving zien in de “Top 5 league” naarmate de reisbeperkingen tegen het einde van vorig jaar versoepelden, waarbij London Heathrow in december 2021 naar de derde plaats schoof (na Istanbul en Parijs CDG) – geholpen door de heropening van trans-Atlantische markten .

Het verkeer op de luchthaven van Istanbul voor 2021 daalde met 46 procent ten opzichte van het niveau van vóór de pandemie in 2019, hoewel het beter deed dan Parijs CDG (-65,6 procent), Amsterdam Schiphol (-64,4 procent) en Heathrow (-76 procent).

ACI Europe zei ook dat kleinere regionale luchthavens sinds afgelopen zomer sneller herstellen in vergelijking met grotere luchthavens. grotendeels gedreven door vrijetijds- en ‘Visiting Friends and Relatives’-reizen op intra-Europese en binnenlandse markten”.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.