Na de introductie van de bijzonder efficiënte P300e Plug-in Hybride varianten eerder dit jaar wordt het aanbod van de Range Rover Evoque en de
Land Rover Discovery Sport nu verder uitgebreid met nieuwe geëlektrificeerde aandrijflijnen, evenals nieuwe speciale uitvoeringen en geavanceerde nieuwe technologieën.

Met de nieuwe P300e Plug-in Hybride aandrijflijn (PHEV) bieden de Evoque en Discovery Sport de prestaties, verfijning en vaardigheid die van een Range Rover en Land Rover verwacht worden. De aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter driecilinder benzinemotor die wordt ondersteund door een elektromotor op de achteras. Dankzij de 15 kWh batterij is het ook mogelijk om een afstand tot 62-66 kilometer (WLTP) volledig elektrisch te rijden, met een topsnelheid van 135 km/u. Dankzij het ingenieuze samenspel van de benzine- en elektromotor biedt de P300e aandrijflijn een gecombineerd vermogen van maximaal 227 kW (309 pk) en een koppel van 540 Nm, terwijl het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op slechts 1,4-1,6 l/100 km (32-36 g/km CO2, WLTP).

 

Nieuwe mild hybrideversies

In navolging van de P300e breidt Land Rover het aanbod nu verder uit met nieuwe, efficiënte viercilinder Ingenium dieselmotoren met 48V Mild Hybride techniek (MHEV) voor de Land Rover Discovery Sport, met vermogens van 121 kW (165 pk) en 147 kW (200 pk). Tevens wordt het aanbod van de Range Rover Evoque versterkt met de P160, die wordt aangedreven door dezelfde 1,5-liter driecilinder benzinemotor als in de P300e. Met een vermogen van 118 kW (160 pk), 260 Nm koppel en standaard 8-traps automaat staat de Evoque P160 garant voor een overtuigende combinatie van prestaties, efficiency en kenmerkende Range Rover-verfijning. De P200, P250 en P300 benzinevarianten van de Evoque en Discovery Sport waren al voorzien van MHEV-techniek.

 

Nieuwe uitvoeringen

Met de nieuwe Autobiography introduceert Land Rover tevens een nieuwe topversie in het aanbod van de Range Rover Evoque. De Autobiography belichaamt de verfijning en luxe die al vijftig jaar synoniem zijn voor Range Rover. Deze versie onderscheidt zich met opvallende en elegante designaccenten voor het exterieur en een extra luxueus interieur. De Range Rover Evoque Autobiography is tevens leverbaar als P300e Plug-in Hybride voor klanten die toonaangevende luxe willen combineren met toonaangevende efficiency.

 

Professor Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer bij Land Rover: “The Range Rover Evoque Autobiography delivers the promise of Range Rover, with refined modernity and sophistication both on the exterior and interior. Since its introduction in 2010 the characterful Evoque has turned heads, and elegant details such as the copper lettering and accents on the outside of the Range Rover Evoque Autobiography enhance its sophisticated character.”

 

Een andere nieuwe, speciale uitvoering is de Range Rover Evoque Nolita Edition. Voor deze versie, die gebaseerd is op de Evoque S, lieten ontwerpers zich onder andere inspireren door modieuze wijken in New York City. De Nolita Edition heeft een contrasterend dak in Nolita Grey en een zorgvuldig samengestelde reeks opties in combinatie met de P300e motorisatie.

 

Tot slot introduceert Land Rover de ‘Sport Black’ uitvoering van de Discovery Sport. Deze sportieve variant biedt moeiteloze en verfijnde prestaties dankzij de 213 kW (290 pk) sterke turbobenzinemotor. Nieuwe in- en exterieurdetails bieden de perfecte mix van opvallende looks, veelzijdigheid voor het hele gezin en onderstrepen de kenmerkende capaciteiten van de Land Rover Discovery Sport in elk terrein.

 

Pivi (Pro) infotainment

De digitale ervaring in de Range Rover Evoque en Land Rover Discovery Sport wordt naar een nog hoger niveau getild met het ultramoderne Pivi (Pro)-infotainmentsysteem. Dit systeem is direct en zonder vertraging klaar voor gebruik zodra het wordt ingeschakeld dankzij de separate batterij en het afzonderlijke dataplan. Software-updates zijn gratis beschikbaar via de ingebouwde dataverbinding en kunnen op ieder gewenst moment worden uitgevoerd. Hiermee hebben klanten altijd de nieuwste navigatiekaarten, apps en voertuigfuncties tot hun beschikking, zonder een werkplaats te hoeven bezoeken. Het infotainmentsysteem is voor de uitvoeringen S, SE en HSE beschikbaar als Pivi of als uitgebreidere Pivi Pro met ingebouwde navigatie.

 

Tevens is het streamen van muziek en media nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de Bluetooth-connectiviteit voor twee telefoons tegelijk en de ingebouwde Spotify-app* die rechtstreeks via het infotainmentmenu is te bedienen. Hiermee hebben Spotify Premium-abonnees direct toegang tot meer dan 50 miljoen muzieknummers en ruim 700.000 podcasts, zónder dat een smartphone met het infotainmentsysteem dient te worden gekoppeld.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.