Icelandair presenteert haar nieuwe ‘outfit’. In 2022 update de IJslandse airline de kleurstelling van hun vliegtuigen met nieuwe kleuren uit de IJslandse natuur, waaronder het geliefde noorderlicht.

Dit is de eerste keer dat het hele ontwerp van de kleurstelling is gewijzigd sinds 2006 en maakt deel uit van een complete vernieuwing van het merk Icelandair.

De komst van de nieuwe livery TF-ICE, een Boeing 737 MAX 8 genaamd Jökulsárlón (naar de beroemde gletsjerlagune van IJsland), is de eerste van de vloot van Icelandair die medio januari 2022 in de nieuwe kleurstelling wordt geschilderd. Hij arriveerde op vrijdag 28 januari op de internationale luchthaven van Keflavík , vliegend vanaf Norwich, VK (de locatie van de vliegtuiglakfabriek).

Icelandair is van plan om eind februari in totaal 5 MAX-vliegtuigen met de nieuwe kleurstelling te hebben. Het overschilderen van de rest van de vloot zal doorgaan volgens het onderhoudsschema van elk vliegtuig. Ze behouden wel de al bestaande speciale livery-vliegtuigen, waaronder Hekla Aurora (beschilderd met het noorderlicht), Vatnajökull (vierende Vatnajökull-gletsjer) en Þingvellir (gekleed in de IJslandse nationale vlag).

Met de nieuwe kleurstelling zullen de vliegtuigen van Icelandair 5 verschillende staartkleuren hebben (boreaal blauw, magenta, hemelsblauw, geel en groen), die verschillende fenomenen in de IJslandse natuur vertegenwoordigen. De eerste nieuwkomer draagt ​​een hemelsblauwe staart en je kunt de time-lapse-video van de make-over hier bekijken. (foto Icelandair)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.