Luchtvaartbelangenvereniging BARIN laat in een persstatement weten, bij woorden van voorzitter Marnix Fruitema, weten de toekomst met vertrouwen tegemoet nu de crisis over haar hoogtepunt heen lijkt en de boekingen aantrekken, maar roept alle betrokken op de crisis te gaan analyseren. Maar: ‘Deze zomer is booming; de vraag van de consument zal enorm stijgen.’

‘Ik word met de dag optimistischer. Luchtvracht deed het en zal het heel goed doen. De wereldwijde luchtvrachtmarkten laten zien dat de vraag naar luchtvracht over het hele jaar met 6,9% is gestegen in 2021, vergeleken met 2019 (pre-COVID-niveaus) en 18,7% in vergelijking met 2020, na een sterke prestatie in december 2021.
Omicron is geen hoofdbekommernis meer; reisbeperkingen worden versoepeld zoals gedeeld door de regering op 25 januari. Onze strijd tegen de onterechte quarantaine in verschillende media heeft zijn vruchten afgeworpen en wordt nu opgeheven. Deze zomer is booming; de vraag van de consument zal enorm stijgen.

Al snel zullen we de afgelopen twee jaar vergeten. Dat zou echter een vergissing zijn. Er zijn zoveel lessen te leren; ‘leren van het verleden, profiteren voor de toekomst’. Ik roep onze regering op om het bestuur, de rol van het OMT, het RIVM, de GGD en alle betrokkenen bij deze crisis te analyseren. Wat zijn de geleerde lessen? Kunnen we leren van andere landen?

We hebben allemaal in onbekende wateren gevaren, dus het was duidelijk dat bepaalde aannames verkeerd waren, natuurlijk waren bepaalde beperkingen te laat of te vroeg of niet nodig. Niemand de schuld. Maar het is tijd om na te denken.’ Aldus Fruitema.

Overigens hield BARIN met veel succes een webinar over duurzaamheid, dat een recordaantal kijkers kende (foto). Na de introductie had BARIN-voorzitter Marnix Fruitema een levendig gesprek met de heer Diederik Samson, kabinetschef van Executive Vice-President Frans Timmerman, Europese Commissie, mevrouw Heike Luiten, directeur NS International en Marcel de Nooijer, CEO Transavia.
Dhr. Carlo van de Weijer, General Manager bij Eindhoven AI Systems Institute aan de Technische Universiteit Eindhoven daagde de deelnemers uit met enkele fascinerende observaties.

Dit webinar is HIER terug te zien.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.