Met de hyperloop: Amsterdam – Frankfurt in 50 minuten

Een reis met de hyperloop tussen Amsterdam en Frankfurt met zeven tussenstations moet in de toekomst ongeveer vijftig minuten gaan duren. Schiphol wil samen met start-up Hardt Hyperloop uit Delft onderzoeken wat de mogelijkheden van de hyperloop zijn en hoe de futuristische technologie een plek zou kunnen krijgen op de luchthaven.

Volgens Jelle Altena van Hardt Hyperloop wordt er gekeken of de hyperloop als alternatief gebruikt kan worden voor korte afstandsvluchten, maar ook of de hyperloop de bereikbaarheid van Schiphol kan verbeteren. De Delftse start-up presenteerde gisteren tijdens de HyperSummit haar resultaten van een studie naar de mogelijkheden voor een Europees traject. Uit dit onderzoek bleek dat een verbinding tussen Schiphol en Frankfurt realiseerbaar is. De reistijd zou vijftig minuten zijn. De afstand tussen Schiphol en Frankfurt is ongeveer 450 kilometer. Met het huidige landvervoer bedraagt de reistijd vier uur, met het vliegtuig een uur.

Richard Emmerink, directeur Corporate Development van Schiphol, liet weten een onderzoek te starten naar de haalbaarheid en toepasbaarheid van een hyperloop-verbinding naar de luchthaven. “Innovaties en nieuwe technologieën sluiten goed aan bij de pionierende visie van Schiphol. De luchtvaartsector moet verduurzamen, om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In de afgelopen drie jaar is het aantal vluchten op Schiphol met 25 procent gestegen.”

De hyperloop is een innovatief vervoersconcept bedacht door Elon Musk van SpaceX en Tesla, waarbij capsules met snelheden van 1000 kilometer per uur door vacuümbuizen worden geschoten. Dit maakt het mogelijk om in korte tijd lange afstanden af te leggen. Voor een testlocatie met een lengte van vijf kilometer is ongeveer een bedrag van 120 miljoen euro nodig. Het bedrijf zoekt nog investeerders die hieraan mee willen werken.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon