‘Hotelsector Amsterdam bereikt plafond’

Nederlandse hotels hebben nog nooit zo veel winst per kamer geboekt als vorig jaar. Bovendien bereikte de bezettingsgraad het hoogste niveau in twintig jaar.

Volgens adviesbureau Horwath HTL leverde een hotelkamer gemiddeld 146 euro per dag op. Dat bedrag is inclusief de omzet uit het restaurant, wellness en andere faciliteiten. De gemiddelde winst per kamer was 59 euro. Volgens het bureau is dat een absoluut record voor de sector.

De hogere omzet en winst per hotelkamer is een gevolg van de sterk gestegen prijzen. Voor een gemiddelde hotelkamer in Nederland moest vorig jaar 112 euro worden neergeteld. Dat is 5 euro meer dan in 2016. De gemiddelde kamerprijs ligt nog niet op recordniveau. In 2002 moesten hotelklanten in Nederland gemiddeld 114 euro betalen. De onderzoekers verwachten dat dit record dit jaar wordt overtroffen.

De gemiddelde bezettingsgraad van hotels was vorig jaar 77,2 procent. Volgens Horwath zijn vooral in Amsterdam de grenzen van de groei in zicht. De gemiddelde bezettingsgraad in de hoofdstad ligt nu al boven de 90 procent, zodat verdere groei vrijwel is uitgesloten. Bovendien mogen er in het centrum geen nieuwe hotels meer komen, in verband met toenemende overlast.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Business Traveller in de prijzen bij BJTA's

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring