Hainan Airlines van Brussel naar Shenzhen

Brussels Airport is vanaf 20 maart rechtstreeks verbonden met Shenzhen Boa’an International Airport. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines lanceert een derde directe verbinding vanuit Brussels Airport met China, na Beijing en Shanghai Pudong.

De route Brussel-Shenzhen wordt bij de start twee keer per week gevlogen worden met een Boeing 787 Dreamliner. “We zijn zeer verheugd om met Hainan Airlines een derde rechtstreekse verbinding naar China aan ons netwerk te kunnen toevoegen. Shenzhen ligt in de Pearl River Delta, een regio met zo’n 62 miljoen inwoners. De uitbreiding van het netwerk naar een van de grootste groeiregio’s in de wereld, biedt de Belgische economie en bedrijven nieuwe rechtstreeks bereikbare zakelijke mogelijkheden en afzetmarkten. Shenzhen zelf kent ook een sterke economische groei”, zegt Arnaud Feist (CEO van Brussels Airport Company).

Hainan Airlines is al meer dan tien jaar een vaste waarde op Brussels Airport. In 2006 startte de luchtvaartmaatschappij met een rechtstreekse verbinding naar Bejing en in oktober vorig jaar voegde Hainan Airlines een directe vlucht naar Shanghai toe aan haar aanbod op Brussels Airport. China is een grote groeimarkt in de wereld, de rechtstreekse verbindingen zullen de bestaande investerings- en exportmogelijkheden tussen beide landen nog doen toenemen en verder vergemakkelijken.

Shenzhen Boa’an International Airport is aan een sterke internationale en intercontinentale uitbreiding bezig. Tot begin 2017 lag de focus voor de luchthaven vooral op de interne, regionale trafiek. De luchthaven heeft echter de capaciteit en het potentieel om ook (ver) over de grenzen heen reizigers aan te trekken. Sinds vorig jaar is de luchthaven gestart met een snelle uitbreiding van het aantal internationale en intercontinentale routes, waarvan Brussels Airport-Shenzhen Boa’an een van de eerste routes is naar het Europese continent.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon