Goed derde kwartaal voor KLM; ‘Duidelijk en stabiel overheidsbeleid nodig’

KLM heeft in het derde kwartaal van 2023 een operationele winst van 539 miljoen euro behaald, bij een omzet van 3,425 miljard.

Dit is meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het totale aantal vluchten wereldwijd is nog niet op het niveau van voor corona. Tegelijkertijd willen mensen nog steeds op reis met het vliegtuig. Deze combinatie heeft geleid tot het positieve resultaat, zegt KLM.

Vergeleken met vóór de coronacrisis zit de capaciteit bij KLM op bijna 90 procent door de krappe arbeidsmarkt en de lange levertijden van vliegtuigonderdelen.

KLM verwelkomde in het derde kwartaal, waar de zomervakantie in valt, 8,4 miljoen passagiers aan boord. Bij Transavia waren dat 2,9 miljoen reizigers.

´We hebben goede financiële resultaten neergezet in het derde kwartaal, doordat onze klanten willen reizen´, zegt Marjan Rintel, CEO van KLM.
´De eerste negen maanden waren echter niet zonder obstakels. De aanhoudende problemen met de levertijden van onderdelen wereldwijd en de nog altijd krappe arbeidsmarkt maken dat we de knelpunten die tijdens corona zijn ontstaan niet zo snel kunnen oplossen als we zouden willen. Bovendien hebben we te maken met onzekerheid over de toekomst van Schiphol en de Nederlandse luchtvaart. Als KLM houden we koers. We gaan schoner, stiller en zuiniger vliegen en hebben daarom in september een miljardenorder bij Airbus geplaatst voor gloednieuwe Airbus A350’s, die oudere toestellen gaan vervangen. Wij staan voor een goed verbonden Nederland en blijven daarin investeren. Alle KLM’ers zetten zich hiervoor in. Hier hebben we ook duidelijk en stabiel overheidsbeleid voor nodig.´ (Foto KLM).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring