Garuda Indonesia zet in op SAF

Garuda Indonesia heeft duurzame stappen gemaakt. De airline heeft in samenwerking met Pertamina en volledig ondersteund door het Indonesische ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen, het Indonesische ministerie van Transport en het onderzoeksteam van het Bandung Institute of Technology (ITB), een onderzoek afgerond met bio-vliegtuigbrandstoffen die zijn opgenomen in de classificaties voor duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

De afronding van de proef werd gekenmerkt door de voltooiing van een testvlucht op een Garuda Indonesia B737-800NG, met CFM56-7B vliegtuigmotoren door middel van een vlucht van Soekarno-Hatta International Airport naar het Pelabuhan Ratu Airspace Area. Eerder, op dezelfde dag, had de J2.4 bio aviation fuel test ook een seriële test van Engine Ground Run-procedures ondergaan met dezelfde vloot in de Garuda Maintenance Facility (GMF) Aero-Asia.

De voltooiing van deze testvlucht met behulp van hernieuwbare energie maakt deel uit van de voorbereiding van de SAF-routekaart met samenwerking tussen het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen, het ministerie van Transport, het Oil and Gas Institute (Lemigas), het Palm Oil Plantation Fund Management Agency (BPDPKS), het ITB-onderzoeksteam, de Indonesische vereniging van biobrandstofproducenten (APROBI) en andere relevante belanghebbenden.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring