Volgens de doorgaans goed ingevoerde Franse krant La Tribune is een compromis ontstaan in de top van AF-KLM waarbij Pieter Elbers mag aanblijven voor een nieuwe, tweede termijn. Het moet echter wel worden gevalideerd door de raad van bestuur van Air France-KLM. Het is nog niet duidelijk of Ben Smith toetreedt tot de raad van commissarissen van KLM. De Nederlandse airline is daar altijd op tegen geweest. Mogelijkerwijs wordt dat wel Anne-Marie Couderc, de niet-uitvoerende voorzitter van AF-KLM.

Volgens La Tribune is  een compromis bereikt over het bestuur van de groep tussen de verschillende partijen. Afgelopen vrijdag, tijdens de KLM Raad van Commissarissen waarin Ben Smith en de leden van de nominatiecommissie Air France-KLM aanwezig waren, heeft Elbers ingestemd met het nieuwe organisatieschema van de groep. Dat werd voorgedragen door de nieuwe groeptopman Smith.

Dit compromis versterkt de samenwerking van Air France en KLM in verschillende belangrijke sectoren, zoals de vloot, zonder de huidige organisatiestructuren te beïnvloeden. Met andere woorden, in tegenstelling tot verschillende projecten die in het verleden zijn gepresenteerd, voorziet het Ben Smith-project niet in de herplaatsing van bepaalde bedrijfsposities aan de groep.

Naast Pieter Elbers zijn naar verluidt ook het Air France-KLM Executive Committee en de leden van de Board of Directors van Air France-KLM voorstander van het project van Ben Smith.

Bij de stemming op 19 februari wordt meer duidelijk, eind april ook als de termijn van Elbers officieel verloopt. Maar – als er geen rare dingen  gebeuren – lijkt de rust voorlopig wedergekeerd. Beide airlines reageren niet op het nieuws.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.