Leuk en ludiek en een ideaal last minute relatiegeschenk. Finnair is gestart met de verkoop van virtuele vluchten om de kerstman in Lapland te kunnen zien, dankzij virtual reality (VR). Vanaf 25 december biedt Finnair acht ‘vluchten’ aan met behulp van virtual reality om kerstliefhebbers te vervoeren naar de kerstman in zijn geboorteplaats Rovaniemi. Een ticket kost 10 euro, en een deel gaat naar het goede doel. U zit in Business Class, ook dat nog eens!

Finnair, naar eigen zeggen de officiële luchtvaartmaatschappij van Santa, gebruikt VR om klanten een meeslepende 360-graden-ervaring te bieden. Virtuele klanten kunnen genieten van een vlucht op hun mobiele telefoon of laptop, waar ze de sensatie zullen ervaren om in Finnair’s comfortabele Nordic Business Class te zitten. U kunt ook een VR-headset gebruiken die toegang heeft tot een webbrowser en een video kan openen.

U kunt genieten van een drankje geserveerd door het cabinepersoneel, de sterrenhemel bewonderen en vanaf uw ‘stoel’ naar het dramatische noorderlicht staren. De VR-ervaring biedt ook bekende vlieggeluiden, feestelijke decoraties en misschien zelfs de glimp van een bekende feestfiguur die op een van de andere stoelen zit! Na de landing in de winterse stad Rovaniemi, kunnen klanten de poolcirkel oversteken en de hut van de kerstman betreden om de kerstman zelf te ontmoeten.

Elk van de acht VR-vluchten naar Lapland duurt ongeveer dertig minuten en kost slechts € 10, – per persoon. Zitplaatsen kunnen worden gereserveerd bij de Finnair Shop. Naast het ervaren van iets heerlijk feestelijks, zullen gelukkige klanten die aan boord gaan van de virtuele vlucht ook iets geven aan degenen die het minder goed hebben en hulp nodig hebben. Alle opbrengsten gaan naar het ondersteunen van het werk van UNICEF om de verspreiding van Covid-19 te vertragen en de impact van de pandemie op kinderen wereldwijd te minimaliseren.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.