Slechts een kwart (27%) van de Europeanen onderweg onderhoudt regelmatig contact met hun naaste familie. Dat is een stuk minder dan in andere regio’s. Van de zakelijke reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika neemt de helft contact op met hun familie tijdens zakenreizen. Voor reizigers in Azië Pacific (APAC) ligt dit percentage op 31%. Dit maakt de CWT Connected Traveler Study duidelijk.

Uit het onderzoek – gehouden onder meer dan 1.900 zakenreizigers – bleek ook dat reizigers uit Europa minder vaak geneigd zijn om meer dan één keer per dag contact te leggen (37%) per telefoon, tekstbericht, e-mail of anderzijds, dan reizigers uit de VS (47%) en APAC (32%).

“Uiteraard missen zakelijke reizigers hun gezinsleven als ze van huis zijn, maar de meeste reizigers zorgen ervoor dat ze in contact blijven”, aldus Julian Walker, Head of External Communications bij Carlson Wagonlit Travel.

Terwijl er overeenkomsten waren tussen Amerika, Europa en APAC, bracht de studie ook belangrijke verschillen aan het licht in de wijze waarop en de frequentie waarmee zakenreizigers hun familie contacten. Europese reizigers (49%) communiceren tijdens hun reis vaker via de telefoon met familie en vrienden vergeleken met reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (43%) en APAC (41%).

Aan de andere kant zijn reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (20%) eerder geneigd om familie en vrienden een tekstbericht te sturen dan reizigers uit APAC (17%) of Europa (13%). Ongeacht de locatie bleek uit het onderzoek van CWT dat ongeveer een kwart van de reizigers uit elke regio regelmatig Skype gebruikt om met hun familie in contact te blijven.

 

“Terwijl de technologie voortdurend in ontwikkeling blijft, prefereren de meeste reizigers nog steeds de traditionele manieren om contact met familie en vrienden te onderhouden”, aldus Walker. “Digitale hulpmiddelen – zoals videobellen – vergroten de verbondenheid van

de reiziger met de familie als ze op reis zijn.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.