Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak hebben Emirates en dnata hun activiteiten aangepast in lijn met wettelijke richtlijnen en de vraag naar reizen. De luchtvaartmaatschappij heeft ernaar gestreefd passagiersvluchten zo lang mogelijk uit te blijven voeren om reizigers te helpen weer thuis te komen ondanks het toenemend aantal reisverboden, beperkingen en lockdowns over de hele wereld. De belangrijke internationale luchtvrachtverbindingen blijven gehandhaafd worden waardoor mogelijk wordt gemaakt voor de Boeing-777 vrachttoestellenvloot essentiële producten, zoals medische benodigdheden, over de wereld te kunnen vervoeren.

Het aantal operaties van dnata wordt aanzienlijk gereduceerd, waaronder het tijdelijk sluiten van enkele kantoren binnen haar internationale netwerk. De reden hiervoor is dat veel luchtvaartmaatschappijklanten het aantal vluchten drastisch hebben verminderd of zelfs hebben stopgezet.

Emirates ondersteunt repatriëring van reizigers
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Group, zei: “De wereld is letterlijk in quarantaine gegaan door de COVID-19 uitbraak. Dit is een ongekende crisissituatie, zowel geografisch gezien, maar ook vanuit een gezondheids-, sociaal en economisch standpunt. Tot januari 2020 liep Emirates Group goed op schema betreft de doelstellingen voor het huidige boekjaar, maar COVID-19 heeft dit de afgelopen zes weken heel plotseling en pijnlijk stopgezet.

Als luchtvaartmaatschappij met een groot internationaal netwerk bevinden we ons in een situatie waarin we passagiersvluchten niet kunnen uitvoeren totdat landen hun grenzen heropenen en het vertrouwen om te reizen terugkeert. Uiterlijk woensdag 25 maart zullen de meeste Emirates passagiersvluchten tijdelijk opgeschort zijn. We houden de situatie nauwlettend in de gaten en zodra mogelijk, worden alle operaties weer hersteld.”

Na verzoeken van overheden te hebben ontvangen om de repatriëring van reizigers te ondersteunen, zal Emirates tot nader order passagiers- en cargovluchten naar de volgende bestemmingen blijven uitvoeren zolang de grenzen open blijven en de vraag er is: het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hong Kong, Thailand, Maleisië, de Filippijnen, Japan, Singapore, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Canada. Aangezien de situatie dynamisch blijft, wordt reizigers aangeraden emirates.com te raadplegen voor de meest actuele vluchtstatus.

Sheihk Ahmed voegt toe: “Emirates Group heeft een sterke balans en meer dan voldoende liquiditeiten. We kunnen, en zullen, met gepaste en tijdige actie een lange periode overleven met een verminderd aantal vluchten, zodat we voldoende voorbereid zijn als de situatie weer enigszins normaal is.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.