Emirates beleeft een van de drukste zomers ooit

Voor Emirates gaat de zomer van 2023 de boeken in als een van de drukste zomers ooit. Tussen juni en augustus werden op het wereldwijde netwerk meer dan 14 miljoen passagiers vervoerd. De gemiddelde bezettingsgraad was daarbij meer dan 80%.

Ook voor de komende maanden laten de boekingen bij Emirates een onverminderde vraag naar internationale reizen over het hele netwerk zien. De bestemming Dubai bleef ook tijdens de zomermaanden populair onder reizigers, met twee miljoen passagiers die naar de hub van de luchtvaartmaatschappij reisden om daar te genieten van de attracties en evenementen. Tot de belangrijkste inkomende markten die met Emirates tijdens deze periode naar Dubai reisden, behoorden Groot-Brittannië, India, Duitsland, Pakistan, Saoedi-Arabië, China, Egypte en Koeweit. Meer dan 35% van de bezoekers aan Dubai die met Emirates vlogen waren gezinnen, die gemiddeld ruim twee weken bleven om de stad optimaal te kunnen ervaren.

Goed winterseizoen verwacht
Dit winterseizoen verwacht de luchtvaartmaatschappij een nieuwe piek in de vraag naar reizen naar Dubai, omdat de stad een overvolle kalender heeft met internationale conferenties, sportevenementen van wereldklasse en meer. De stad heeft al meer dan 8,5 miljoen internationale bezoekers verwelkomd in de eerste zes maanden van 2023. Dat is ruim een miljoen meer aan bezoekers vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

50.000 vluchten van en naar 140 steden
Van juni tot augustus voerde Emirates bijna 50.000 vluchten uit van en naar 140 steden, met meer dan 14 miljoen passagiers. Dankzij de 157 luchtvaart- en treinpartners geeft Emirates haar reizigers op een makkelijke manier toegang tot meer dan 800 steden in 100 landen buiten het eigen wereldwijde netwerk.

Nieuwe bestemming en extra vluchten
Deze zomer heeft Emirates dagelijks vluchten uitgevoerd naar Montreal in Canada, een nieuwe bestemming in het netwerk. Daarnaast zijn er extra vluchten naar 12 steden toegevoegd om aan de zomervraag te voldoen. Dat ging om de bestemmingen Athene, Brisbane, Bangkok, Kuala Lumpur, Amsterdam, Boedapest, Bologna, Medina, Jeddah, Entebbe, Venetië en Shanghai.

Hervatte A380 vluchten en nieuwe samenwerkingen
Emirates hervatte ook de dagelijkse A380-vluchten naar Birmingham, Nice, Taipei en Shanghai. Er werd een nieuwe A380 service naar Bali geïntroduceerd, de eerste in haar soort in Indonesië. Ook werd deze zomer het nieuwste 4 klassen A380-vliegtuig gepresenteerd, met Premium Economy-stoelen, naar Singapore, Los Angeles en Houston. Verder kondigde Emirates nieuwe interline en uitgebreide codeshare samenwerkingen aan met Kenya Airways, Air Canada en Philippine Airlines.

De grote waarde van reizen
Adnan Kazim, Chief Commercial Officer van Emirates, zegt erover: ‘Over ons gehele netwerk blijft de vraag naar reizen sterk en veerkrachtig, ondanks de stijgende kosten van levensonderhoud in veel markten. Het laat zien dat mensen veel waarde hechten aan reizen – of het nu voor werk, plezier, studie of het bezoeken van geliefden is.’

Hij voegt eraan toe: ‘Bij het herstellen van onze vliegschema’s heeft Emirates nauw samengewerkt met onze partners in de sector om ervoor te zorgen dat we klaar waren om aan de vraag van passagiers te voldoen. We willen bezoekers aantrekken door voort te bouwen op de aantrekkingskracht van onze thuisbasis Dubai. We zijn dus blij dat onze passagiers een sterke voorkeur hebben voor ons product in alle cabinecategorieën, vooral in onze premium cabines. Emirates zal ervoor blijven zorgen dat we reizigers de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden, door te investeren in onze producten, diensten en een efficiënt wereldwijd netwerk.’

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Ook Condor met stand met stand aanwezig op TravDay

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst